Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі пришвидшують темпи вакцинації освітян

14 вересня 2021 - 14:50

Сьогодні заступник голови Запорізької ОДА Олександра Старуха Руслан Шиханов зустрівся із представниками міської влади Запоріжжя, щоб закцентували увагу на вкрай низькі темпи вакцинації освітян та обговорити спільний план дій щодо активізації роботи з імунізації працівників освітніх закладів. Так, у місті лише 8 шкіл готові працювати у звичному форматі, а решта вимушені будуть перейти в онлайн-режим, якщо до 20 вересня не матимуть 80% щепленого персоналу.

  • На сьогодні у Запорізьких школах ситуація доволі критична. За нашою інформацією лише одинадцять відсотків закладів готові працювати в умовах посиленого карантину хоч завтра. Решта освітніх установ не відповідають заявленим Урядом критеріям у вісімдесят відсотків щепленого персоналу. Тому ми запросили вас на цю зустріч, щоб акцентувати увагу на цій вкрай невтішній ситуації. Лише вісім шкіл готові працювати при посиленому карантині, а дитсадків і того менше. Ми зі свого боку готові допомогти, надати, за потреби, підтримку. Однак обласна влада вже зробила багато. Медичні бригади є і готові виїжджати на вакцинацію, центри масових щеплень працюють щоденно та мають вакцину. Тому ми закликаємо міську владу посилити свої дії і донести вичерпну інформацію до керівників та працівників освітніх закладів, батьків, що вакцинуватися потрібно якомога скоріше. Наші діти мають навчатися в школах та дитсадках, а не просто сидіти вдома. - звернувся до представників міської ради Запоріжжя Руслан Шиханов.

Як доповів присутнім заступник директора ДУ «Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Олександр Мащак, ситуація із захворюваністю на ковід в освітній сфері вже загострюється. За оперативними даними з початку навчального року  захворіло 50 працівників закладів, а понад 1000 дітей перебувають на самоізоляції. Тому питання вакцинації освітян  стоїть доволі гостро. 

Заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Васюк розповів присутнім на нараді, що місцева влада завчасно розпочала підготовку до нового навчального року: проводила роз’яснювальну роботу серед персоналу закладів, збільшила кількість мобільних бригад тощо. Також він зауважив, що в останні дні темпи вакцинації збільшилися: готові працювати у звичному режимі в «жовтій» зоні 13 шкіл із 118 існуючих  та 17 дитсадків із 144 наявних.  Крім того, значна частина міських закладів освіти має рівень вакцинації 70 і більше відсотків.  

Заступник голови Запорізької ОДА Руслан Шиханов наголосив, що влада і так йде на зустріч та дозволяє працювати тим закладам освіти, де 80% працівників встигли зробити хоча б одне щеплення. Однак, освітяни доволі повільно проходять щеплення. Зокрема, найгірші показники наразі демонструють працівники дитсадків. Руслан Шиханов зауважив, що у разі закриття дитсадка в «жовтій» зоні, працюючим батькам буде ні з ким залишити малечу вдома, а це лише  збільшуватиме соціальну напругу.

  • Місту варто організувати більш ефективну роботу, посилити роз'яснювальну роботу серед педагогів та батьків. Заклади освіти мають працювати у звичному режим, а діти - ходити до школи та садочка, щоб отримувати якісну освіту. Педагоги не повинні перекладати на батьків свої обов'язки, а навпаки, треба відповідально поставитися до свого здоров'я, безпеки свої родини, колег та дітей, - підвів підсумки обговорення Руслан Шиханов.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області