Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Влада робить крок назустріч бізнесу

28 квітня 2010 - 16:00

Робоча група «Сталий економічний розвиток, бізнес-клімат та інвестиції» Комітету економічних реформ, яку очолює перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Кальцев, провела чергове засідання. Головне питання порядку денного – спрощення регуляторного середовища для бізнесу і розвиток малого та середнього бізнесу.

- Високий рівень тиску на бізнес, недосконала система оподаткування, обліку та звітності призводить до прямих і непрямих втрат для країни, гальмує розвиток підприємництва, - зазначила заступник начальника головного управління економіки, голова робочої підгрупи «Розвиток малого та середнього бізнесу» Світлана Кругляк.

Опрацювавши законодавчу базу щодо розвитку бізнесу, члени робочої підгрупи розробили кілька пропозицій. Серед них: скорочення середніх витрат підприємств на отримання дозвільних документів з 54 до 20 календарних днів; зменшення тривалості перевірок контролюючими органами до 5 днів на рік; узгодження законодавства та документів у сфері регуляторної діяльності держави, стандартизації і сертифікації з відповідними нормативними документами СОТ; запровадження відкритої системи громадського моніторингу діяльності дозвільних та контролюючих органів; підвищення конкурентоспроможності таких галузей економіки як сільське господарство, переробна та харчова промисловість; збільшення частки малого та середнього підприємництва у ВВП країни до 20-25%.

- Ми сьогодні розглянули проблемні питання щодо врегулювання діяльності бізнесу, реформи дозвільної та адміністративної систем, а також інші важливі питання, що перешкоджають розвитку підприємництва, - зазначив, підбиваючи підсумки наради, голова робочої групи Володимир Кальцев. - Усі пропозиції, які розробила наша група, будуть відправлені до Кабінету Міністрів та Національного комітету реформ. Я впевнений, що вони знайдуть своє відображення у законодавчій базі. І нам спільними зусиллями вдасться зробити добру справу для відкриття, становлення та розвитку малого і середнього бізнесу в Україні.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку

«У Збройних силах України повинна бути гендерна рівність», – 29-річна Катерина вирішила приєднатися до захисників

Безпека мешканців, підтримка бізнесу, підвищення якості освіти – Іван Федоров про головні виклики регіону

За матеріалами СБУ засуджено чергових колаборантів, які працюють на окупантів

Усиновлення дитини під час війни: що потрібно знати?

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл