Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Відкриття філії «Нібулону” – це лише початок нового інвестиційного проекту для Запорізької області

30 квітня 2010 - 20:39

Голова облдержадміністрації Борис Петров під час робочої поїздки в Кам'янсько-Дніпровський район взяв участь в урочистому відкритті перевантажувального терміналу ТОВ СП «Нібулон» з відвантаження зернових та технічних культур на річковий транспорт в м. Кам’янка-Дніпровська.

У Кам'янці-Дніпровській голова облдержадміністрації Борис Петров провів нараду з активом області з питань  проведення весняно-польових робіт за участю свого заступника Геннадія Фукса, голови обласної ради Павла Матвієнка та президента Української аграрної конфедерації Леоніда Козаченка.

Очільник області зазначив, що наш регіон є одним з основних виробників зернових та технічних культур в Україні. Землі сільськогосподарського призначення займають 85 відсотків території регіону. У минулому році виробництво валової продукції сільського господарства по всіх категоріях господарств  склало 3,4 млрд. грн. при рівні рентабельності – 17 %.

За останні два роки аграрії області отримали понад два мільйони тонн зерна. Наявність значних зернових ресурсів робить перспективним розвиток свинарства і птахівництва, це дозволить забезпечити якісною продукцією тваринництва не тільки населення області, а й інших регіонів.

Очільник області поставив завдання перед аграріями забезпечити подальше зростання сільськогосподарського виробництва, яке повинно залишатися локомотивом для інших галузей економіки.

- Сьогодні залучення інвестицій в аграрний сектор має пріоритетне значення. Облдержадміністрація усебічно сприятиме реалізації інвестиційних проектів у нашому регіоні, - підкреслив Борис Петров. – І таким яскравим прикладом реалізації інвестиційного проекту є будівництво перевантажувального терміналу ТОВ СП „Нібулон”, який дозволить аграріям реалізовувати свою продукцію за більш високими цінами.

Після проведеної наради її учасники ознайомилися з ходом весняно-польових робіт у фермерському господарстві „Вікторія”. Його керівник Сергій Єсаулов поділився своїм досвідом щодо технологічних операцій з догляду за озимими та сівби ярих культур.

Основною подією робочої поїздки голови облдержадміністрації Бориса Петрова в Кам’янсько-Дніпровський район стало урочисте відкриття терміналу ТОВ СП „Нібулон” та огляд його об’єктів.

Почесних гостей зустрів генеральний директор ТОВ СП „Нібулон” Олексій Вадатурський.

- Будівництво таких об’єктів є значною подією для кожного регіону України. У нашому регіоні ТОВ СП „Нібулон” планує до 2015 року побудувати чотири припортових термінали у містах Кам’янка-Дніпровська, Запоріжжя, Бердянськ, а також у Запорізькому районі, - відзначив Борис Петров. – Реалізація цього інвестиційного проекту дозволить здешевити витрати при транспортуванні зерна мінімум на 50-70 гривень за кожну тонну сільгосппродукції та підвищити закупівельні ціни для наших аграріїв.

Потужність елеватора, за словами керівника області, дозволить перевантажувати сотні тисяч тонн зернових та технічних культур. Вона забезпечить здешевлення собівартості продукції, сприятиме створенню додаткових робочих місць, надходженню значних коштів в районний та обласний бюджети. Також термінал дозволить відновити роботу Дніпровського транспортного вузла.

Борис Петров висловив щиру вдячність генеральному директору компанії ТОВ СП „Нібулон”, Герою України Олексію Вадатурському за розвиток інфраструктури зернового ринку та надію подальше співробітництво в будівництві нових елеваторів на території нашої області.

Голова облдержадміністрації Борис Петров, голова обласної ради Павло Матвієнко та генеральний директор ТОВ СП «Нібулон» Олексій Вадатурський підписали Меморандум про співробітництво та перерізали традиційну стрічку на урочистому відкритті перевантажувального терміналу, а його учасники ознайомилися з об’єктами.

Олексій Вадатурський повідомив, що за 18 років підприємство „Нібулон” інвестувало в аграрний сектор України понад 4,2 млрд. грн. Воно має 36 філіалів та обробляє понад 70 тисяч гектарів землі,  яку орендує в більше ніж 25 тисяч власників земельних паїв з 11 регіонів України. На сьогодні компанія експортує сільгосппродукцію у 35 країн світу та вже чотири роки підряд займає перше місце в номінації „Зернотрейдер року”.

Філіал „Кам’янка-Дніпровська” – четвертий об’єкт ТОВ СП „Нібулон”, який побудований в рамках інвестиційного проекту 2009-2010 років, та першим – у Запорізькій області. Загальна територія цього філіалу – 8,6 гектара, обсяг зберігання зерна – 75,6 тисячі тонн. Добова потужність сушарок складатиме чотири тисячі тонн, а потужність з відвантаження на річковий транспорт – 5000 тонн. Забезпечуватимуть успішну роботу елеватора філіалу 60 працівників. Вартість будівництва складає 100 мільйонів гривень.

На завершення своєї робочої поїздки в Кам’янсько-Дніпровський район голова облдержадміністрації провів особистий прийом громадян.

 

Управління у справах преси та інформації  

Читайте також

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»