Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізьку область з робочою поїздкою відвідав Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко

3 серпня 2022 - 23:45

Високопосадовець зустрівся з керівництвом області, ознайомився з роботою медичного університету та побував у провідних медзакладах регіону, зокрема у Запорізькій обласній клінічній лікарні та Міській лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги.

Під час зустрічі з очільником Запорізької обласної військової адміністрації Олександром Старухом, його заступниками Златою Некрасовою і Віталієм Сиволапом та керівником профільного Департаменту охорони здоров’я ЗОВА Олексієм Кулінічем міністр обговорив низку важливих для регіону питань. Насамперед йшлося про роботу   медичної системи області в умовах воєнного стану. Так, за результатами перевірки профільних медичних установ, на сьогодні не всі кисневі станції ще підключенні до кисню, тож владі на місцях треба пришвидшитись. 

Також торкнулися питання оснащення лікарень рентгено-діагностичним обладнанням, надання медичної допомоги переселенцям, задоволення їх потреб у медикаментах.  

Олександр Старух розповів, що з перших днів повномасштабного вторгнення Запорізька область була на першій лінії прийому евакуйованих осіб з Донецької, Херсонської областей. Саме у Запоріжжі їм надавали прихисток, можливість відпочити, кваліфіковану допомогу та продуктові і гігієнічні набори. Окрім цього, начальник ЗОВА поінформував, яким чином організовано надання медичної допомоги переселенцям безпосередньо у хабах. Зокрема, Олександр Старух запевнив, що  усі види медичних послуг надаються переселенцям в повному обсязі. В кожному територіальному хабі для евакуйованих  є медпункт. Крім медичної та психологічної допомоги тут людям пропонують оформити декларації з лікарями, якщо у них не має такого документу. Крім цього, приймають прибулих людей і в лікарнях обласного центру та на підконтрольних Україні територіях. Так, у Запорізькій області медичні послуги вже отримали понад 27 000 ВПО.   

Зокрема, завдяки підтримці міністра Віктора Ляшка дві запорізькі лікарні отримали томографи. Наразі в обласному центрі вже в наявності ще два рентген-апарати, які чекають на підключення. Медична система обласного центру має безперебійно надавати послуги всім потребуючим.

Ознайомившись з основними проблемами медичної системи регіону, Віктор Ляшко пообіцяв сприяння у їх оперативному вирішенні.

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей