Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Старух: «За кожен грам зерна і кожен зруйнований об’єкт доведеться відповідати»

4 серпня 2022 - 15:10

У етері телеканалу «ICTV» очільник ЗОВА Олександр Старух розповів подробиці обстрілів по Запоріжжю та області, перебіг евакуації та прогрес у зборі врожаю.

  • Останнім часом почастішали обстріли по різним громадам. За попередньою інформацією використовували ракети Х-59. Завдали ударів по одному з об’єктів в м. Запоріжжя в північній частині міста. Одна ракета потрапила на підприємство, зіпсували майно. Друга ракета – калібр, потонула, - повідомив очільник ЗОВА.

Окрім Запоріжжя від обстрілів страждають населені пункти області. Цього разу ворог поцілив у агропідприємство, у місце зберігання зерна та техніки в Тернівській громаді. Також було завдано удару по фермі у Комишуваській громаді. Військових об’єктів там не було, військових також, це були об’єкти цивільного призначення. 

  • Ворог продовжує нищити нашу цивільну інфраструктуру, в той час, коли наші хлопці завдають ударів по техніці та підрозділах окупантів. За кожен грам зерна і кожен зруйнований об’єкт доведеться відповідати, - заявив Олександр Старух.

Загалом внаслідок ворожих нічних ракетних обстрілів летальних випадків не зафіксовано. Легке поранення отримала одна людина, їй надали допомогу.

Попри негоду та сильні дощі, які пройшли у Запорізькій області, евакуація населення на підконтрольні Україні території не припиняється. Запоріжжя приймає людей та надає всю необхідну допомогу.

  • Евакуація триває, за день прибуло майже тисяча осіб. Виїжджають з Херсонської, Донецької та Запорізької області. В зворотньому напрямку рух припинено. Таке рішення прийнято через негоду, в нас йшли дуже сильні дощі, там земляна дамба, її підрозмило. Наразі пріоритет – забрати людей з окупованих територій, - повідомив очільник ЗОВА.

Аграрні підприємства Запорізької області вже другий рік показують чудові врожаї та навіть попри складну військову ситуацію збирають великий врожай з родючих земель України. Хліба на потреби населення гарантовано вистачить.

  • Наші селяни такі, що хоч гарна погода, хоч погана, вони працюють. Це в крові нашого народу. Краще б обстрілів не було, але вони не заважають збирати врожай. Буде хліб, буде і життя. Збір врожаю триває, планується отримати більше 250 тисяч тонн продовольчої пшениці, це вдвічі більше, ніж потреби області. Україна збере більше 60 млн тонн, ніяких проблем немає, а в нас ще залишилося зерно з минулого року. Сподіваємося, що більшу частину вдасться продати, щоб наші аграрії заробили на майбутню посівну. Подяка нашим хліборобам за те, що вони працюють, - зазначив Олександр Старух.

 

 

Департамент культури та інформаційної політики.

Читайте також

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби