Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Ще одна прифронтова громада Запорізького району отримала деревину для опалення

23 листопада 2022 - 11:30

В рамках загальнодержавної програми підтримки населення, яке потерпає від збройної агресії окупанта, в зимовий період громади продовжують доставляти домогосподарствам області дрова для опалення. Цього разу мова йде про Тернуватську територіальну громаду, яка вже отримала першу партію обсягом 141 м.куб.

Відповідно до постанови КМУ від 08 жовтня 2022 року № 1139 «Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо підтримки територій, що зазнали негативного впливу внаслідок збройного конфлікту на сході України», для потреб українців у холодну пору року надано субвенцію з державного бюджету на придбання деревини паливної для безоплатної видачі населенню територій, прилеглих до зони проведення воєнних (бойових) дій, а також на компенсацію витрат, пов’язаних з доставкою деревини паливної населенню. 

Тернуватська селищна рада Запорізького району продовжує видачу дров населенню. Сьогодні допомогу отримали жителі с. Різдвянка – 30 м.куб для 10 домогосподарств. Також до с.Любицьке постачальником завезено 70 м.куб. Наразі у громаді деревиною забезпечено 47 домогосподарств. 

Нагадаємо, що після отримання субвенції на придбання дров, громади самостійно проводять закупівлі та організовують їх доставку від постачальника до місць складування або роздачі населенню. При цьому обласна та районна влада консультувала їх з приводу проведення закупівель та укладання договорів, а також опрацювання раціональної логістики доставлення твердого палива з лісгоспів України. 

Деревина паливна видається на кожне домогосподарство на підставі письмової заяви у довільній формі однієї з осіб, які проживають у цьому домогосподарстві. Заява подається до виконавчих органів сільських, селищних, міських рад особою особисто або її законним представником. За результатами розгляду заяви надається рішення про надання або відмову у наданні деревини за кошти субвенції.

Претендувати на таку допомогу можуть всі домогосподарства регіону, однак надаватиметься вона в першу чергу вразливим категоріям населення:

  • самотнім людям похилого віку (60+);
  • важкохворим;
  • особам з інвалідністю 1 та 2 групи;
  • багатодітним сім'ям;
  • самотнім опікунам дітей (тільки за наявності довідки);
  • вагітним жінкам, матерям, що виховують дитину віком до 2 років;
  • особам, які на час початку опалювального сезону не користувалися субсидією для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей