Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада продовжує перевіряти укриття в навчальних закладах

30 листопада 2022 - 19:35

Керівник Запорізької ОВА Олександр Старух відвідав школу-інтернат обласного підпорядкування та особисто перевірив стан укриття.
Зараз напівпідвал переобладнали у сховище. Як розповів директор навчального закладу, до ремонту це приміщення використовували як склад, де зберігалися старі шкільні меблі, комп'ютерна техніка тощо. Тепер в укритті є навчальний клас, спальні місця, тепловий та медичний пункти, санвузол тощо. 

  • Власними силами ми привели це приміщення у належний стан. На сьогодні тут обладнано пункт управління з засобами зв’язку, з додатковим освітленням. Також є запаси палива, питної води, продово льства, матраци та генератор. Зокрема, тут провели реконструкцію електромережі й утеплили труби. Додатково встановили «буржуйку» і зробили запас дров. Тобто є все необхідне, щоб задовольнити мінімальні потреби, - зазначив директор школи-інтернату. 

Роботу по облаштуванню укриття почали декілька місяців тому. Залишилось мінімально дообладнати деякі кімнати, адже сховище велике. Крім того, в укритті всі можуть підключитися до інтернету та скористатися двома виходами. 

  • Ми продовжуємо роботу з перевірки сховищ в обласних закладах освіти. У цій школі досить гарно обладнано укриття. Але дещо треба доопрацювати. За допомогою обласної влади й зусиллями керівництва школи потрібно розв’язати деякі питання, у тому числі  технічного характеру. Позитивною стороною є те, що в цьому укритті наявні спальні місця для колективу, учнів і якщо сюди під час повітряної тривоги прийдуть люди, які живуть поруч. Зокрема, в обладнаних класах можуть навчатися діти. Головне - це безпека й ми ретельно працюємо над цим, - наголосив керівник ЗОВА Олександр Старух.



 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку