Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Мінсоцполітики та Всесвітня продовольча програма ООН продовжують співпрацю щодо цифровізації соціальних послуг

2 грудня 2022 - 14:50

Між Міністрством соціальної політики України та Всесвітня продовольча програма ООН в Україні,  уклали договір щодо фінансування чергового етапу модернізації Єдиної інформаційної системи соціальної сфери. Він дає можливість продовжувати ефективну цифровізацію соціальних послуг, а також забезпечує підвищення рівня доступності соціальних послуг, в тому числі шляхом автоматизації та централізації процесів соціального захисту, розвитку інформаційної взаємодії та створення нових електронних сервісів  для громадян.

Договір надасть можливість реалізувати наступне для громадян України:

1. єДопомога. Інтеграція та обмін даними між ЄІССС та платформою єДопомога дозволить швидше та зручніше отримувати інформацію міжнародним організаціям щодо потребуючих грошової допомоги. Також буде прискорена верифікація даних, що направлені заявниками через платформу єДопомога. 

2. Субсидії. Завдяки модернізації ЄІССС первинна верифікація та подальша передача заяв з питань призначення житлових субсидій та пільг, поданих в електронному вигляді, стане більш швидкою. Також будуть реалізовані доопрацювання взаємодії всіх ланок процесу, що унеможливить помилки та  прискорить прийняття рішень щодо надання субсидії або пільги.

3. Облік та допомога для внутрішньо переміщених осіб. Для зручності працівників соцзахисту буде автоматизовано звітність та переведення особової справи внутрішньо переміщеної особи з одного органу соцзахисту в інший.

4. Централізований банк даних з проблем інвалідності (ЦБІ). Для користувачів Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю будуть впровадженні доопрацювання, що дозволять оптимізувати та автоматизувати звітність, реєстри, актуалізувати шаблони договорів тощо. У підсумку це дозволить ЦБІ зробити більш зручним та швидким для користувачів.

5. Швидка взаємодія із громадянами. Розроблення підсистеми ЄІССС задля направлення інформаційних повідомлень на електронні пошти та через СМС громадянам, що вже отримують соціальні послуги або мають право на них.

6. Соціальний веб-портал призначений для онлайн роботи зовнішніх користувачів​​.Тобто портал дозволить вирішити ряд питань та покращить надання послуг і взаємодію між державою, громадянами, надавачами й отримувачами соціальних послуг та іншими стейкхолдерами. 

Наприклад, реалізація “Кабінету Банку” для користувачів–співробітників банківських установ, що здійснюють виплати соціальних допомог. Кабінет забезпечить можливість вивантаження виплатних відомостей щодо допомог та завантаження інформації щодо стану виплати коштів отримувачам допомог. 

 

За матеріалами Міністерства соціальної політики України

 

Читайте також

Диспетчерський центр «Укренерго» застосував графік аварійних відключень до кінця сьогоднішнього дня у Запорізькій області

Труднощі з оформленням пенсії та відновленням житла: Зінаїда Бойко відповіла за запити мешканців регіону

З 30 березня відкриється двосторонній проїзд через «новий» міст у Запоріжжі – раніше він був одностороннім

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Центри для навчання та соціалізації школярів відкрили у двох громадах Запорізького району

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ