Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Старух перевірив стан укриття обласного закладу освіти

3 грудня 2022 - 15:45

Керівник Запорізької ОВА відвідав один із навчальних закладів обласного підпорядкування та особисто перевірив сховище у школі - інтернаті.

Облаштовувати тут укриття почали ще на початку воєнних дій. До ремонту напівпідвал школи використовували як допоміжне приміщення, де зберігалося майно. Зараз воно обладнане необхідним - є санвузол, генератор, інтернет, питна вода, спальні місця, кімната мами та дитини. Зокрема, в сховищі обладнали класи для занять.  

  • Наше укриття повністю облаштоване для тимчасового перебування. Ми принесли сюди парти, ліжка, щоб можна було відпочити. Також є туалети, душові кімнати, запас води, одноразовий посуд, чайники, подовжувачі. Зокрема, ми маємо аварійне освітлення у разі відключення електроенергії, а генератор дає нам можливість зарядити гаджети тощо, - розповіла директорка спеціальної загальноосвітньої школи - інтернат Ірина Кочкіна.

Опалюється школа за допомогою власної котельні. За кошти, які виділила обласна влада, тут встановили два сучасних твердопаливних котли. Окрім того, на базі навчального закладу розгорнули «Пункт Незламності». У ньому також є все необхідне для тимчасового перебування людей.

  • Ми вже відвідували цей заклад на початку осені. Побачили, як багато зміг зробити трудовий колектив, щоб діти могли навчатися, навіть у підвальному приміщенні. Головна проблема полягала в тому, що закінчився строк експлуатації твердопаливних котлів. Тому ми прийняли відповідне рішення та виділили кошти на нове обладнання. Його вже встановили і воно працює. Навіть у разі відсутності електроенергії, у школі завжди буде тепло. У тому числі подивилися як на базі закладу працює “Пункт Незламності”. Побачили, що він належно обладнаний. Разом із тим, з керівництвом закладу обговорили певні проблемні питання, а також спроможності для подальшого розвитку школи, - підкреслив Олександр Старух.

До речі, з початку війни школа-інтернат стала прихистком для внутрішньо переміщених осіб із Запорізької, Херсонської, Донецької, Луганської областей. Так, за 9 місяців заклад прийняв близько 900 вимушених переселенців.

 

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та французьким містом Нант

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни

Обласна влада опрацьовує оптимальний механізм проїзду між правим і лівим берегами Запоріжжя

Нагороди нацгвардійцям вручив Іван Федоров