Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В обласному центрі вшанували пам'ять учасників добровольчих формувань

14 березня 2023 - 13:00

Сьогодні на Алеї Захисників України представники обласної та міської влади, правоохоронних органів віддали шану тим, хто залишив своє мирне життя й, взявши в руки зброю, пішов боронити українську землю в складі добровольчих формувань.

Через безпекову ситуацію в області і активні бойові дії, меморіальні заходи до Дня українського добровольця пройшли на вільній території Запорізької області у лаконічному форматі.

На знак вічної пам’яті про загиблих воїнів за Незалежну Україну, зібрання схилило голову у хвилині мовчання. Також керівник Запорізької обласної військової адміністрації та інші учасники меморіального заходу поклали квіти до пам'ятного знаку.

  • Сьогодні ми вшановуємо пам’ять добровольців. Вони перші, у 2014 році, взяли в руки зброю й пішли обороняти Україну. Усі пам’ятають Майдан, тоді хлопці зі звичайними шоломами й щитами стали на захист української свободи і демократії. 14 березня прямо з Майдану Незалежності вирушили перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану, з яких сформувався перший батальйон. Так розпочався бойовий шлях чоловіків та жінок, які за покликом свого серця і розуму, самоорганізувалися та сміливо вирушили  на захист держави та суверенітету України від лютого ворога. Завдяки їхньому прикладу, відданості національним інтересам і щирому патріотизму вдається зупиняти російського агресора і сьогодні, - наголосив Юрій Малашко.

Сьогодні Україна переживає чергове велике випробування – повномасштабне військове вторгнення з боку росії. У ці буремні дні левова частка українців перетворились на добровольців: ті, хто прийшов до центрів комплектування та поповнив ряди Збройних Сил України; ті, хто вступив до лав територіальної оборони та добровольчих формувань; ті, хто щоденно допомагає захисникам у тилу. Постійна готовність до бою, єдність та відвага - це вирішальна запорука нашої перемоги.

 


 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Запоріжжя долучається до загальнонаціонального проєкту з підтримки сімейного патронату

СБУ викрила прихильника рашизму, який агітував за відновлення урср

Впродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 782-го дня війни

Ветерани та члени їх сімей можуть отримати 400 тисяч гривень на відкриття бізнесу

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

За матеріалами СБУ заочну підозру отримала колаборантка, яка «здавала» загарбникам українців-противників окупації на Запоріжжі

Офісні приміщення у Запоріжжі на приватизаційному аукціоні. Електронні торги – 25 квітня 2024 року

Платформа допомоги врятованим – урядовий сервіс для підтримки постраждалих внаслідок війни

«Я мрію повернутися в рідний, вільний український Бердянськ!» – історія 19-річного юнака

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 400 разів били по Запорізькій області