Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На території Запорізької області продовжується фіксація руйнувань комунальних мереж після обстрілів: фахівці працюють над ліквідацією наслідків

17 березня 2023 - 11:20

На сьогодні, 17 березня, через пошкодження ліній електропостачання, опор та обладнання без електропостачання 24 767 споживачів у 70 населених пунктах Запорізької області.

Протягом минулої доби ПАТ «Запоріжжяобленерго» відновило енергопостачання 3 929 домогосподарств на території обслуговування Оріхівського районного відділення, що були знеструмлені через ворожі обстріли.

На жаль, вчора бойові дії спричинили нові пошкодження в Оріхівських електромережах, внаслідок чого було порушено енергоживлення ще 817 абонентів. Проведення аварійно-відновлювальних робіт залежить від безпекової ситуації.

Також вчора в м. Запоріжжя було усунуто 1 одиничне відключення.По решті території обслуговування ПАТ «Запоріжжяобленерго» – без змін. Вільнянський міжрайонний РЕМ та Запорізький РЕМ – без відключень. По Гуляйпільському районному відділенню, а також по Степногірській дільниці через активні бойові дії та відсутність доступу до місць пошкодження електромереж аварійно-відновлювальні роботи вчора не проводилися, нових відключень не зафіксовано.

На ранок в м. Запоріжжя мають місце 2 одиничні відключення. Аварійно-відновлювальні роботи тривають.По Василівському, Михайлівському, Бердянському, Приморському, Мелітопольському, Якимівському, Веселівському, Кам’янсько-Дніпровському, Токмацькому, Більмацькому та Розівському районним відділенням через дії місцевої окупаційної «влади» доступу до електромереж та актуальної інформації щодо їх стану ПАТ «Запоріжжяобленерго» не має.

За минулу добу ситуація із газопостачанням змін не зазнала. За інформацією АТ «Запоріжгаз» на сьогодні на підконтрольних територіях області без газопостачання знаходиться 14 560 побутових споживачів у 37 населених пунктах.

Аварійно-відновлювальні роботи за можливості будуть проведені невідкладно після отримання допуску до місць пошкоджень та з урахуванням безпекової ситуації.

По ПрАТ «Мелітопольгаз» та тимчасово окупованим територіям області актуальна інформація щодо стану газопостачання відсутня.

За минулу добу нові повідомлення про руйнування або пошкодження об’єктів водопостачання не надходили. За наявною інформацією на сьогодні на підконтрольних територіях області внаслідок бойових дій та обстрілів без централізованого водопостачання залишаються 13 населених пунктів Василівського та Пологівського районів. Залишаються пошкодженими 10 об’єктів водопостачання (у т.ч. 2 каналізаційні насосні станції, 6 артезіанських свердловин, 2 водонапірні башти), 200 метрів водопровідних та 40 метрів каналізаційних мереж.

Аварійно-відновлювальні роботи за можливості будуть проведені невідкладно після отримання допуску до місць пошкоджень.

З початку збройної агресії рф у м. Запоріжжя внаслідок обстрілів вибуховими хвилями були пошкоджені віконні прорізи (розбите скло, пошкоджені рами) на 19 котельнях, 3 центральних теплових пунктах та насосних.

На центральній котельні м. Вільнянськ внаслідок обстрілу також були пошкоджені віконні прорізи (розбите скло, пошкоджені рами).Для можливості здійснення господарської діяльності та забезпечення безпечних умов праці персоналу на всіх котельнях, теплових пунктах та насосних пошкоджені віконні прорізи були тимчасово закриті плитами ОSB.

За наявною інформацією на сьогодні внаслідок бойових дій у населених пунктах області повністю зруйновано або частково пошкоджено 4 483 домоволодіння.

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та французьким містом Нант

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни

Обласна влада опрацьовує оптимальний механізм проїзду між правим і лівим берегами Запоріжжя

Нагороди нацгвардійцям вручив Іван Федоров