Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Про стан надання комунальних послуг на території Запорізької області

19 березня 2023 - 12:00

На сьогодні, 19 березня, через пошкодження ліній електропостачання, опор та обладнання без електропостачання 24 008 споживачів у 70 населених пунктах Запорізької області.

Вчора в м. Запоріжжя було усунуто 5 одиничних відключень, що мали місце на минулий ранок.

По решті території обслуговування ПАТ «Запоріжжяобленерго» – без змін. Вільнянський міжрайонний РЕМ та Запорізький РЕМ – без відключень. По Гуляйпільському районному відділенню, а також по Степногірській дільниці через активні бойові дії та відсутність доступу до місць пошкодження електромереж аварійно-відновлювальні роботи вчора не проводилися, нових відключень не зафіксовано.

По Василівському, Михайлівському, Бердянському, Приморському, Мелітопольському, Якимівському, Веселівському, Кам’янсько-Дніпровському, Токмацькому, Більмацькому та Розівському районним відділенням через дії місцевої окупаційної «влади» доступу до електромереж та актуальної інформації щодо їх стану ПАТ «Запоріжжяобленерго» не має.

За інформацією АТ «Запоріжгаз» на сьогодні на підконтрольних територіях області без газопостачання знаходиться 14 560 побутових споживачів у 37 населених пунктах.

За минулу добу у м. Запоріжжя було відновлено газопостачання 6 побутових споживачів, припинене минулої ночі внаслідок обстрілу.У інших населених пунктах аварійно-відновлювальні роботи за можливості будуть проведені невідкладно після отримання допуску до місць пошкоджень та з урахуванням безпекової ситуації.

По ПрАТ «Мелітопольгаз» та тимчасово окупованим територіям області актуальна інформація щодо стану газопостачання відсутня.

За минулу добу нові повідомлення про руйнування або пошкодження об’єктів водопостачання не надходили. За наявною інформацією на сьогодні на підконтрольних територіях області внаслідок бойових дій та обстрілів без централізованого водопостачання залишаються 13 населених пунктів Василівського та Пологівського районів. Залишаються пошкодженими 10 об’єктів водопостачання (у т.ч. 2 каналізаційні насосні станції, 6 артезіанських свердловин, 2 водонапірні башти), 200 метрів водопровідних та 40 метрів каналізаційних мереж.Аварійно-відновлювальні роботи за можливості будуть проведені невідкладно після отримання допуску до місць пошкоджень.

З початку збройної агресії рф у м. Запоріжжя внаслідок обстрілів вибуховими хвилями були пошкоджені віконні прорізи (розбите скло, пошкоджені рами) на 19 котельнях, 3 центральних теплових пунктах та насосних.

На центральній котельні м. Вільнянськ внаслідок обстрілу також були пошкоджені віконні прорізи (розбите скло, пошкоджені рами).

Для можливості здійснення господарської діяльності та забезпечення безпечних умов праці персоналу на всіх котельнях, теплових пунктах та насосних пошкоджені віконні прорізи були тимчасово закриті плитами ОSB.

За повідомленням ГУНП у Запорізькій області за минулу добу окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів Оріхів, Гуляйполе, Чарівне, Ольгівське, Малинівка, Гуляйпільське, Червоне, Новоандріївка, Мала Токмачка, Новоданилівка, Білогір'я, Полтавка, Кам'янське, Плавні.

Надійшло 10 повідомлень про руйнування будинків (квартир) громадян та об'єктів інфраструктури.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць