Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На Запоріжжі поліцейські задокументували 207 ворожих ударів – є поранені та загиблі

20 березня 2023 - 13:30

росіяни вели вогонь із різних видів озброєння, постраждали цивільна та житлова інфраструктури обласного центру, Пологівського та Василівського районів. У результаті збройної атаки смертельно поранено трьох цивільних, ще двох госпіталізовано.

окупаційні війська завдали ракетних ударів по Запоріжжю, атакували з авіації Оріхів, Чарівне, Гуляйпільське та Залізничне, застосували БПЛА по Гуляйполю та Ольгівському. Крім цих населених пунктів від обстрілів з реактивних систем залпового вогню та артилерії постраждали території сіл Новоандріївка, Чарівне, Мала Токмачка, Малинівка, Новоданилівка, Новопавлівка, Білогір’я, Полтавка, Червоне, Преображенка, Гуляйпільське, Плавні, Степове, Малі Щербаки, Кам'янське.

18 березня близько 3:15 одна рашиська ракета влучила у заклад громадського харчування, зруйновано будівлю та територію ресторанного комплексу. Від вибухової хвилі у навколишніх будинках повилітали шибки, пошкоджені дахи та фасади будівель.

Інші ракети влучили по території промислового об’єкту, зруйновано  виробничий цех. Внаслідок обстеження території обласного центру в одному з районів поліцейськими виявлено та знешкоджено фрагменти ракети ЗРК С-300.

Упродовж трьох діб військові рф вели прицільний вогонь по населених пунктах Пологівського та Василівського районів. російські снаряди влучили в домівки місцевих жителів, у деяких із них зайнялися пожежі. У результаті в оселях знищено майно, також пошкоджені господарські приміщення та припарковані на подвір’ї автівки.

У результаті триденних обстрілів загинули троє мешканців села Кам’янське - двоє чоловіків, 1953 та 1985 років народження, та жінка, 1987 року народження. Ще одного 64-річного місцевого жителя з множинними мінно-вибуховими травмами госпіталізовано до лікарні. Також до медзакладу доставлено 44-річного мешканця Гуляйполя. Ховаючись від обстрілу, чоловік отримав осколкове поранення голови на території власного домоволодіння.

За результатами воєнних злочинів слідчі поліції та УСБУ в Запорізькій області відкрили кримінальні провадження за ч. 1, ч. 2 ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

 

За інформацією відділу комунікації поліції Запорізької області

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн