Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У ЗОДА обговорили ключові завдання, що увійшли до Плану пріоритетних дій Уряду на 2023 рік

20 березня 2023 - 16:20

На нараді очільника ЗОВА Юрія Малашка з керівниками структурних підрозділів, головами РВА та місцевих військових адміністрацій обговорили план пріоритетних дій Уряду на цей рік, затверджений розпорядженням КМУ від 14 березня 2023 р. № 221-р.

В.о. директора Департаменту економічного розвитку і торгівлі ЗОВА Людмила Грабчилєва розповіла, що план Уряду складається з 14 основних напрямів та містить 569 завдань та заходів. До реалізації 25 з них планується долучити обласні адміністрації та органи місцевого самоврядування.

Посадовиця закцентувала, що пріоритетними секторами у роботі центральних органів виконавчої влади залишаються питання оборони і безпеки держави. Водночас ключовими завданнями також є енергетична безпека, відновлення та євроінтеграція України. Також Уряд планує продовжити реалізацію раніше розпочатих реформ.

  • Триватиме децентралізація, впровадження цифрових послуг для громадян та бізнесу. Серед інших ключових пунктів: ефективне державне управління, санкційна політика, продовження реформ «Нова українська школа», «Здорова нація» та захист довкілля. Не чекаючи на завершення війни Уряд планує у цьому році позитивні зміни у всіх сферах. Зокрема, кожен з чотирнадцяти напрямів передбачає законодавчі ініціативи, заходи з розробки цільових програм та реалізації проєктів, - зазначила Людмила Грабчилєва.

Крім цього, посадовиця наголосила на ключових завданнях за участі обласних військових адміністрацій та органів місцевого самоврядування. Так, зокрема напрям енергетичної безпеки включає:

  • розроблення проєктів цільових програм (енергетичної модернізації підприємств-виробників теплової енергії й підприємств водопостачання та водовідведення, термомодернізації будівель);

  • впровадження енергоменеджменту в органах державної влади та органах місцевого самоврядування;

  • впровадження проєкту “Енергоефективність громадських будівель”;

  • підтримка громадян та територіальних громад у сфері енергоефективності.

Що стосується відбудови держави, план включає затвердження Порядку віднесення територіальних громад та регіонів до “території відновлення” і Порядку розроблення, реалізації та моніторингу плану їх відновлення та розвитку, а також запровадження та реалізація програм “ВідновиДІМ” та “ЕнергоДІМ”.

Також, в.о. директора Департаменту економічного розвитку і торгівлі ЗОВА розповіла, що особлива увагу Уряд приділятиметься напряму освіти та науки. Увагу сконцентрують, зокрема, на створенні безпечних умов у закладах освіти (облаштуванні захисних споруд та організації архітектурної доступності для дітей з інвалідністю), підвезенні учнів, включаючи осіб з особливими освітніми потребами, а також розвитку національно-патріотичного виховання дітей та молоді. Згідно з планом дій протягом року планується придбати щонайменше 300 шкільних автобусів коштом субвенції та коштом місцевих бюджетів, а також щонайменше 50 тис. одиниць комп'ютерної техніки.



Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни