Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Юрій Малашко оглянув місце розташування захисників прикордонного загону

23 березня 2023 - 13:45

Начальник ЗОВА ознайомився з процесом набору добровольців до  мобільного прикордонного загону «Сталевий кордон» Державної прикордонної служби України та умовами місця дислокації підрозділу.

Користуючись нагодою, керівник обласної військової адміністрації перевірив облаштування тренувальних позицій та укриттів, подивився місце розміщення і побут бійців та дізнався про потреби військового формування. Так, зокрема до організації бліндажів долучилися партнери із Закарпатської області та ПАТ «Запоріжсталь», який передав багатофункціональні безпекові модулі для обладнання укриттів. Юрій Малашко подякував добровольцям, які стали на захист Незалежної України й відзначив їх рішучість:

“Злагодженість та підготовка бійців - необхідна умова результативності як самого бійця, так і військового формування в цілому. Не менш важливою є і мотивація наших вояків. Адже до лав мобільного прикордонного загону вступають бійці, рідна домівка яких сьогодні під тимчасовою окупацією. Така мотивація є запорукою успіху та прискорить звільнення України від загарбників.”

Начальник прикордонного загону наголосив, що кожний підрозділ «Гвардії Наступу» має свої конкретні завдання на полі бою, тому підготовка вимагає різних підходів. Вступити до Державної прикордонної служби можуть як новачки, так і загартовані вогнем герої, а навчають військовій справі досвідченні українські та закордонні бійці. Він зазначив, що наразі 15 мобільний прикордонний загін «Сталевий кордон» укомплектований на 80%.

“Охочі вступити до наших лав проходять ретельний відбір, а кількість поданих заявок значно перевищує кількість місць. При вступі новобранцям надають форму, речі першої потреби, місце проживання, харчування, а головне - корисні навички. Крім цього, бійці отримують пільги, статус учасника бойових дій тощо. Що стосується грошового забезпечення, воно залежить безпосередньо від місця дислокації: чим ближче до лінії фронту, тим воно вище,” - розповів командир. 

Основні вимоги для вступу до мобільного загону - задовільний стан здоров’я, відсутність судимості, а також вмотивованість та готовність виконувати поставлені завдання на будь-якій ділянці фронту. Після реєстрації охочі проходять тестування фізичної форми та психологічного стану. Начальник загону зазначив, що кількість охочих долучитися до підрозділу нового зразку значно велика, однак певна кількість кандидатів отримує  відмову через невідповідність заявленим вимогам.

Для вступу до добровольчих військових формувань у Запорізькій області працюють 2 ЦНАПи, у яких представники НГУ, ДПСУ та НПУ можуть відповісти на запитання та допомогти визначитись з підрозділом:

- Вознесенівський (Центральний) Центр надання адміністративних послуг м. Запоріжжя – бульвар Центральний, 27;

- Територіальний підрозділ Центру надання адміністративних послуг м. Запоріжжя по Хортицькому району – вул. Світла, 2/просп. Інженера Преображенського, 1.

Набір до восьми бригад  «Гвардії Наступу» буде тривати до кінця березня, після чого бійці будуть направлені до місця проведення тренувань та бойового злагодження.

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області