Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Кушугумська громада ліквідовує наслідки задухи побічних продуктів тваринного походження

24 березня 2023 - 10:25

Департамент захисту довкілля ОДА спільно з управлінням Державного агентства меліорації та рибного господарства відвідали Кушугумську громаду. Там, в заплаві острова Сердюки Дніпровської гряди, внаслідок зниження рівня води в акваторії Каховського водосховища виникла задуха водних біоресурсів.

За результатами обстеження території, обласна Комісія з проведення заходів щодо ліквідації наслідків задухи водних біоресурсів та їх утилізації території виявила значні негативні результати екологічної трагедії.

В.о. директора Департаменту захисту довкілля ОДА Сергій Карпій зазначив, що відповідно до вимог Закону України «Про побічні продукти тваринного походження, не призначені для споживання людиною» до повноважень обласної державної адміністрації належить організація заходів щодо забезпечення ліквідації несанкціонованих і неконтрольованих звалищ побічних продуктів тваринного походження. При цьому, безпосередньо ліквідація цих звалищ та поховання належить до повноважень органів місцевого самоврядування, на території якої таке звалище виникає.

Відповідно до розпорядження обласної Комісії з проведення заходів щодо ліквідації наслідків задухи водних біоресурсів та їх утилізації, Кушугумська селищна рада прибрала близько 50% наслідків екологічної катастрофи в місцях найбільшого їх скупчення та уклала договори на утилізацію.

Сергій Карпій також зазначив, що громада продовжує працювати та очищувати територію від загиблих водних біоресурсів, щоб не допустити погіршення епізоотичної ситуації в регіоні.

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області