Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Президент узяв участь в урочистостях з нагоди 31-ї річниці СБУ та нагородив працівників спецслужби

24 березня 2023 - 17:50

Президент України Володимир Зеленський узяв участь в урочистостях з нагоди 31-ї річниці Служби безпеки України.

Звертаючись до присутніх генералів, офіцерів, сержантів і курсантів СБУ, Глава держави відзначив подвиг і силу оновленої бойової Служби безпеки України.

«Український народ прагнув мати таку Службу безпеки своєї держави, якою міг би пишатися, якій міг би бути щиро вдячним і завдяки якій міг би відчувати впевненість, що Україна буде захищена від усіх загроз, хоч би якими вони були», – наголосив Володимир Зеленський.

Президент зауважив, що час повномасштабної війни з РФ поставив СБУ в умови постійного бою за Україну й водночас жорсткого внутрішнього відбору та очищення.

Він подякував спецслужбовцям за те, що вони гарантують Україні міцний безпековий фундамент, частиною якого стали їхні успіхи в боях проти окупанта, у протистоянні внутрішньому ворогу, захисті держави від колаборантів.

Володимир Зеленський зауважив, що деталі багатьох завдань і бойових операцій СБУ можна буде розповісти лише згодом, після перемоги України.

«Але всі українці й українки вже можуть бути впевненими в тому, що Служба безпеки нашої держави додаватиме більше й більше героїчних сторінок до нашої національної історії, історії нової незалежної України», – переконаний він.

Глава держави зазначив, що сьогодні свобода й незалежність нашої країни здобувається великою ціною, і українські герої, зокрема з лав СБУ, віддають свої життя, щоб Україна вистояла і щоб Росія була розбита.

Присутні вшанували пам’ять усіх загиблих за Україну хвилиною мовчання.

Володимир Зеленський нагадав, що за час повномасштабної війни з РФ понад 500 працівників СБУ відзначені державними нагородами, зокрема шістьом присвоєно звання Героя України.

Він зазначив, що Служба безпеки б’ється з ворогом на фронті – у найгарячіших точках, забезпечує кіберзахист країни, стабілізує ситуацію в деокупованих районах, дбає про те, щоб у жодній частині нашої держави ворога не мав результативних прислужників.

«Служба допомагає нам звільняти українців і українок із полону. Це велика робота. Разом працює велика команда. І Малюк, і Буданов, і Єрмак», – наголосив Президент.

Глава держави відзначив усі підрозділи СБУ за потрібні для України результати. «Я вдячний за це вам усім. Від керівництва, від генерала Василя Васильовича Малюка до кожного з вас, до кожного працівника й працівниці Служби безпеки України. Дякую курсантам, які готуються приєднатися до вашої потужної професійної команди», – сказав він.

Президент також подякував рідним і близьким працівників СБУ, які щодня надихають їх на служіння Україні.

Володимир Зеленський вручив державні нагороди військовослужбовцям СБУ. Зокрема, він передав орден «Золота Зірка» рідним загиблого Героя України. Глава держави також вручив ордени Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, «За мужність» ІІ ступеня, «За мужність» ІІІ ступеня, Данила Галицького, медалі «За військову службу Україні» та «Захиснику Вітчизни».

 

 

За матеріалами Офісу Президента України

Читайте також

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни