Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області за підтримки міжнародних партнерів активно реалізують програми співпраці влади та громадськості

24 березня 2023 - 17:20

23 березня за участі начальника Управління внутрішньої політики облдержадміністрації Володимира Марчука в Хабі «Платформа» відбулась зустріч громадських організацій з представниками Проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні» (DG East).

Запорізька область вже понад п'ять років успішно співпрацює з Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Зокрема, значна частина зусиль спрямована на підтримку вимушено переміщених осіб. Результатом успішного впровадження спільних проєктів стало створення нових робочих місць, підвищення бізнесових навичок переселенців та надання їм грантової допомоги, потрібної для відкриття власної справи.

Новий проєкт «DG East» спрямований на гуманітарну та технічну підтримку внутрішньо переміщених осіб і посилення спроможності органів виконавчої влади, місцевого самоврядування в наданні екстрених послуг населенню, яке зазнало психологічних та фізичних травм в результаті російського військового нападу.

Під час спілкування з учасниками заходу керівники програми представили громадським організаціям області нові можливості з реалізації власних ідей по розвитку територій. Зокрема, представники проєкту зацікавлені в ініціативах, побудованих на засадах партисипації, та шукають концепції грантових ідей, які стимулюватимуть громадськість спільно з органами влади й місцевого самоврядування вирішувати проблеми місцевого значення за підтримки міжнародних донорів.

Представники Проєкту USAID «DG East» вислухали озвучені громадськістю ініціативи та запропонували у відповідь різні можливості з побудови ефективного діалогу та взаємодії між органами місцевого самоврядування, представниками громадянського суспільства і мешканцями громад. «DG East» вже очікує грантові заявки від запорізької спільноти.


Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку