Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада тримає на контролі питання ліквідації заборгованості підприємств

30 травня 2023 - 15:50

Під головуванням заступника голови ЗОДА Віталія Сиволапа відбулось засідання обласної Комісії з питань погашення заборгованості з заробітної плати та соціальних виплат, дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці та легалізації заробітної плати.  До наради долучилися профільні керівники структурних підрозділів ЗОДА, за якими закріплені підприємства-боржники, а також представники ГУ Пенсійного фонду України в Запорізькій області, Фонду державного майна, дотичних установ та члени комісії.

Як доповіла директорка Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, секретар комісії Марина Нотанова, загальна сума заборгованості із заробітної плати по області протягом березня зросла на 4,7 млн грн і на початок квітня складала 117,6 млн грн. Зростання заборгованості фіксують на підприємствах всіх форм власності, але переважна більшість, а саме 82% припадає на державну форму власності.

Присутні представники підприємств доповіли про причини заборгованостей, а також про шляхи їх погашення. На деяких підприємствах спостерігається значне покращення, представники яких заявили про готовність часткової або повної виплати заборгованостей до кінця серпня.

На одному з комунальних підприємств заборгованість зросла з невідворотних причин – борг виник перед працівниками, які знаходяться на окупованій території. Наразі немає шляху його погашення, тому керівництво КП очікує на деокупацію та відновлення контролю над своїми філіями.

Начальниця Головного управління Пенсійного фонду в Запорізькій області Світлана Жмурко повідомила, що в області зафіксовано зростання заборгованості з обов’язкових платежів до Пенсійного фонду. Станом на 1 травня сума заборгованості зросла на 14,9 % і складає 1,2 млрд грн. Основною причиною зростання боргів є несплата зобов'язань по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій в т.ч. державними підприємствами, які перебувають у процедурі приватизації. Також на виконання розпорядження  голови ОДА, Пенсійний фонд спільно з підприємствами-боржниками створив 27 графіків погашення заборгованості на загальну суму 35,3 млн грн.

За підсумками засідання обласної комісії прийняті рішення, спрямовані на зменшення заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах регіону.

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни