Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Юрій Малашко проінспектував роботу медичних установ та місць прийому ВПО в Широківській громаді

31 травня 2023 - 17:30

Очільник ЗОВА в рамках робочого візиту відвідав Широківську громаду, де ознайомився з роботою закладів медицини та проінспектував майбутні місця розміщення ВПО.

Першочергово відвідали одну з установ первинної медико-санітарної допомоги, будівництво якої розпочалося ще у 2011. Ремонтні роботи мали завершити торік, однак через початок повномасштабного збройного вторгнення рф в Україну - вимушено призупинили їх. Наразі, завдяки фінансовій підтримці обласної державної адміністрації, вже завершено ремонт внутрішніх приміщень, даху, триває підключення до комунальних мереж водо- та енергозабезпечення. Зважаючи на потребу громади у швидкому та ефективному доступі до медичної допомоги, Юрій Малашко дав доручення органам місцевого самоврядування ввести установу в експлуатацію до 1 серпня 2023 року.

Крім цього, в Широківській громаді завершується реконструкція об'єкта комунальної власності, яку адаптували для розміщення ВПО. Так, ремонтні роботи вже на фінішній прямій і вже незабаром частина приміщень сільської амбулаторії зможе надати прихисток та забезпечити належними умовами проживання людей, які втратили своє житло через збройну агресію рф.

Також, очільник ОВА відвідав недобудований об’єкт нерухомого майна, який планувався як єдиний в Запорізькій області інтернат сімейного виховання для дітей. Побудову установи розпочато за ініціативи Міністерства соціальної політики України коштом щорічної субвенції на забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб із їх числа. Через припинення фінансування, будівництво призупинено, однак задля забезпечення житлом дітей позбавлених батьківського піклування з числа ВПО обласна влада розпочне пошуки шляхів його поновлення.

Крім цього, в межах візиту, за участі Юрія Малашка відбулась передача комунальної техніки. Аварійно-ремонтні машини та один самоскид, придбані коштом громади за підтримки Запорізької ОДА допоможуть ліквідувати аварійні ситуації на території Широківської громади

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

8 років на сторожі безпеки: Патрульна поліція Запорізької області відзначає річницю

Ситуація складна, але контрольована: про енергозабезпечення Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Іван Федоров про ліквідацію наслідків негоди

Маленькі переселенці з Бердянщини провели незабутній відпочинок на Західній Україні

Запоріжжя долучається до загальнонаціонального проєкту з підтримки сімейного патронату

СБУ викрила прихильника рашизму, який агітував за відновлення урср

Впродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 782-го дня війни

Ветерани та члени їх сімей можуть отримати 400 тисяч гривень на відкриття бізнесу

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

За матеріалами СБУ заочну підозру отримала колаборантка, яка «здавала» загарбникам українців-противників окупації на Запоріжжі