Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Про стан надання комунальних послуг на території Запорізької області

1 червня 2023 - 12:30

На сьогодні, 01 червня, через пошкодження ліній електропостачання, опор та обладнання на підконтрольній території Запорізької області відключено протягом тривалого часу 66 населених пунктів. Загалом без енергопостачання залишаються 24 375 споживачів. 

Не минулося, на жаль, без нових руйнувань електромереж через обстріли окупаційних військ рф. Внаслідок цього в одному з населених пунктів Запорізького району вчора було порушено енергоживлення 356 домоволодінь та юридичних споживачів. Протягом кількох годин бригади ПАТ «Запоріжжяобленерго» відновили пошкоджене обладнання та повернули місцевим мешканцям світло. 

Крім того, була усунута низка технологічних порушень в електромережах, що мали місце вчора зранку внаслідок несприятливих погодних умов, зокрема: 

  • на території обслуговування Вільнянського міжрайонного РЕМ енергетики загалом заживили 664 абоненти; 
  • відновлено енергоживлення 43 домівок у Запоріжжі, що були знеструмлені на минулий ранок.Слід зазначити, що на Гуляйпільщині завершено роботи з відновлення енергопостачання 6 населених пунктів, заживлено загалом 1 090 родин.

Крім того, енергетикам вдалося відновити електропостачання ще в одному із населених пунктів Гуляйпільщини, яке було відсутнє з березня 2022 року. 

За інформацією АТ «Запоріжгаз» на 8-00 01.06.2023 відключено 38 населених пунктів Пологівського та Запорізького районів (14 566 абонентів), з них частково 14 населених пунктів Запорізького району (581 абонент).

У інших населених пунктах аварійно-відновлювальні роботи за можливості будуть проведені невідкладно після отримання допуску до місць пошкоджень та з урахуванням безпекової ситуації. По ПрАТ «Мелітопольгаз» та тимчасово окупованим територіям області актуальна інформація щодо стану газопостачання відсутня.

За наявною інформацією на сьогодні на підконтрольних територіях області внаслідок бойових дій та обстрілів без централізованого водопостачання залишаються 11 населених пунктів Василівського та Пологівського районів. Залишаються пошкодженими 71 об’єкт (у т.ч. 1 каналізаційні очисні споруди, 4 водопровідні станції та 5 каналізаційних насосних станцій, 40 артезіанських свердловин, 16 водонапірних башт, 5 допоміжних та адміністративних споруд підприємств водопровідно-каналізаційного господарства), водопровідні та каналізаційні мережі. Аварійно-відновлювальні роботи за можливості будуть проведені невідкладно після отримання допуску до місць пошкоджень та з урахуванням безпекової ситуації.

За наявною інформацією на сьогодні внаслідок бойових дій у населених пунктах області повністю зруйновано або частково пошкоджено 6 921 домоволодіння.

Читайте також

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність