Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Всі структури Запорізької області працюють над створенням безпечного простору в літній період

2 червня 2023 - 16:30

В офіційному Медіацентрі при ОВА відбувся спільний брифінг за участю директорки Департаменту соціального захисту населення ЗОДА Марини Нотанової, начальника відділу охорони публічного порядку, масових та охоронних заходів управління превентивної діяльності ГУНП в Запорізькій області майор поліції Миколи Третинка, начальника відділу ювенальної превенції Управління превентивної діяльності ГУНП в Запорізькій області підполковник поліції Ольги Зінченко, начальника відділу пожежної безпеки управління запобігання надзвичайним ситуаціям Євгена Оситяненка та начальника відділу зв'язків із ЗМІ та роботи з громадськістю ГУ ДСНС України у Запорізькій області Юлії Баришевої щодо організації безпечного відпочинку в літній період в умовах воєнного стану.

Марина Нотанова розповіла про безпечне оздоровлення дітей пільгових категорій в літній оздоровчий період 2023 року.

Так, ув’язку з вторгненням рф на територію України велика кількість дітей перемістились в більш безпечні регіони. До початку повномасштабного вторгнення оздоровлення відбувалося в 19 установах на території Запорізької області, які знаходяться поблизу Азовського моря та наразі перебувають в тимчасовій окупації. В обласній військовій адміністрації працює профільний обласний координаційний штаб, який визначив, що в цьому році немає безпекової можливості проводити оздоровлення безпосередньо на території регіону.

  • За сприяння Уряду прийнято рішення щодо впровадження експериментального проєкту, який передбачає оздоровлення дітей із Запорізького регіону в міжнародному оздоровчому закладі “Артек” і “Молода гвардія”, які знаходяться в Карпатах. Тому на сьогодні запускаємо програму оздоровлення для чітко визначених пільгових категорій: діти з багатодітних родин, діти з інвалідністю та діти-сироти, - зазначила директорка профільного Департаменту облдержадміністрації.

До програми оздоровлення залучено близько 20 тисяч дітей. Сума, яку виділяють на відпочинок кожної дитини, який триває від 14 до 21 дня, становить 14 165 гривень. Ці кошти перебуватимуть на рахунку протягом 3 місяців, а у разі не використання - повернуться до державного бюджету. Кошти можуть бути використані виключно на оплату за оздоровлення. Після їх отримання на спеціальний рахунок батьки мають можливість самостійно обрати оздоровчий заклад.

Крім цього, представники ГУ ДСНС в Запорізькій області та ГУ Національної поліції розповіли про підвищену увагу та безпеку життєдіяльності під час літнього відпочинку дітей.

  • Цьогорічний відпочинок не передбачає відвідування акваторії р. Дніпро та лісових масивів. Крім цього, звертаю увагу на мінну безпеку: через обстріли країни-окупанта можуть залишатися вибухонебезпечні предмети, які детонують від 48 до 72 годин і є складними в ідентифікації для цивільних осіб. Щодня сапери ДСНС виїжджають на розмінування і від початку повномасштабного вторгнення знешкодили вже 3282 вибухонебезпечні предмети, - зазначила начальник відділу зв'язків із ЗМІ та роботи з громадськістю ГУ ДСНС України у Запорізькій області Юлія Баришева.

Співробітники ДСНС та Національної поліції також закликають утриматись від відвідування зелених насаджень через можливу наявність нерозірваних боєприпасів на їх території та великого ризику загоряння. Так, на території Запорізької області зберігається високий рівень пожежної небезпеки. За 2023 рік на підконтрольній території регіону зареєстровано 93 пожежі в природній екосистемі. Крім цього, триває заборона відвідування місць масового відпочинку на воді (річках, озерах, ставках тощо) та прибережна територія.

Фахівці ГУНП здійснюють аналіз вуличної злочинності, вивчаються місця масових скупчень людей та можлива кількість їх відвідувань, на підставі чого здійснюється маневрування нарядів. Так, в середньому на добу для патрулювання залучається близько 500 поліцейських в складі 200 нарядів. Наразі розглядається питання щодо залучення членів громадських формувань та добровольців для патрулювання та створення додаткових нарядів.

 

 

Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

З 30 березня відкриється двосторонній проїзд через «новий» міст у Запоріжжі – раніше він був одностороннім

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Центри для навчання та соціалізації школярів відкрили у двох громадах Запорізького району

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області