Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Співчуття

Співчуття з приводу смерті директора Національного заповідника “Кам'яна Могила” Михайлова Бориса Дмитровича

29 грудня 2008 - 12:29

Михайлов Борис Дмитрович  народився у березні 1936 року у м. Мелітополь. Закінчив Харківський держуніверситет за спеціальністю історія.

У 1986 році за ініціативи Михайлова Б.Д. створено історико-археологічний музей-заповідник “Кам’яна Могила”, директором якого його було призначено.

З початку своєї трудової діяльності у сфері музейної справи і до кінця життя Михайлов Б.Д. займався науково-дослідницькою діяльністю, результатом якої є біля 100 наукових статей, публікацій,  монографії „Петрогліфи Кам’яної Могили”, унікальний фотоальбом „Кам’яна Могила – світова пам’ятка стародавньої культури України”, науково-популярна книга „Кам’яна Могила – підземний ермітаж Приазов’я”  та інші.

Його діяльність привернула увагу як вітчизняних, так і закордонних дослідників. У 1993 році  Михайлов Б.Д. був учасником 51-ї Північноамериканської антропологічної конференції (м. Саскатун, Канада), багатьох наукових конференцій у Росії, Молдові тощо.

Результатом багаторічної роботи Михайлова Б.Д. із дослідження і збереження пам’яток історії і археології є Концепція розвитку Національного історико-археологічного заповідника “Кам'яна Могила” та експозиції музею. За його сприяння було здійснено будівництво та часткова реконструкція музейного комплексу.

У 1991 році Б.Д. Михайлову було присвоєно почесне звання „Заслужений працівник культури”. Нагороджено грамотами та Почесною відзнакою „За багаторічну працю в галузі культури” Міністерства культури і мистецтва України (2001), у 2008 році – орденом „За заслуги” ІІІ ступеня.

У 1996 році ім’я Б.Д. Михайлова як відомого вченого сучасності внесено до енциклопедичного довідника „Хто є хто”, виданого в Італії (1998), також його ім’я увійшло у Міжнародний довідник видатних людей ХХ століття „Життя славетних”,  виданий у 2000 році Американським біографічним інститутом при конгресі США.

Читайте також

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області