Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Свято новосілля на мелітопольській вулиці Брив-ла-Гайард

28 травня 2010 - 22:02

Під час робочої поїздки до Мелітополя голова облдержадміністрації Борис Петров ознайомився з проблемою довгобуду в житловому будинку №15 по проспекту 50-річчя Перемоги, на державному підприємстві «Мелітопольський завод «Гідромаш» за участю заступника міністра промполітики України Віталія Кравченка провів робочу нараду з керівниками провідних підприємств міста, взяв участь у мітингу з приводу введення в експлуатацію першої черги житлового будинку по вул. Брив-ла-Гайард, №8а за участю заступника міністра у справах сім’ї, молоді та спорту України Сергія Глущенка і голови Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Леоніда Рисухіна та провів виїзне розширене засідання колегії обласної державної адміністрації в Мелітопольському державному педагогічному університеті ім. Б. Хмельницького.

В робочій поїздці Бориса Петрова взяли участь його заступники Микола Ярмощук та Лариса Мефьодова, голова обласної ради Павло Матвієнко, народний депутат України Володимир Ярощук та міський голова Мелітополя Дмитро Сичов.

Свою робочу поїздку у Мелітополі голова облдержадміністрації Борис Петров розпочав  з зустрічі з міським головою Дмитром Сичовим та його заступниками, на якій обговорено проблеми та перспективи розвитку міста.

Після зустрічі з керівництвом міста очільник області побував на довгобуді, де з 2005 року в Мелітополі існує проблема щодо завершення будівництва двох під’їздів в житловому будинку №15 по проспекту 50-річчя Перемоги. Вже довгий час не фінансується будівництво цього об’єкта. Це викликає справедливе обурення військовослужбовців, які звільнені в запас чи відставку та яким заплановано виділення квартир в цьому будинку, а також це викликає соціальну напругу в місті.

Виконавчий комітет Мелітопольської міської ради вважає, що для завершення будівництва та здачі в експлуатацію цих двох під’їздів необхідне виділення коштів з державного бюджету Міністерства оборони України, яке повинно визначитися з сумою фінансування.

Будівельна готовність цього об’єкта складає майже 95 відсотків. Після його здачі в експлуатацію квартири отримають 58 сімей військовослужбовців.

Після ознайомлення з ситуацією на цьому об’єкті Борис Петров дав конкретні доручення щодо доведення її до логічного завершення та пошуку реальних можливих шляхів вирішення цієї складної проблеми. Очільник області вважає, що це будівництво має бути завершене у можливо найкоротші строки, а люди повинні отримати в цьому будинку квартири.

Під час робочої поїздки керівника регіону у Мелітополь житлове питання було одним з найголовніших.

На мітингу з приводу введення в експлуатацію першої черги житлового будинку по вул. Брив-ла-Гайард, №8а голова облдержадміністрації Борис Петров привітав мелітопольців з цим святом та зазначив, що це будівництво після десятирічної зупинки було відновлено в липні 2007 року за активної участі міського голови Мелітополя та Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву.

Відповідно до сучасних будівельних норм було виконано коректування проектної документації та затверджено найбільш економічний, доступний для населення п’ятиповерховий варіант будинку, а також перероблено технічні умови з врахуванням енергозберігаючих технологій.

Завдяки цьому з’явився оновлений варіант будинку на 48 квартир загальною площею 3475 кв. м. та вбудованими на першому поверсі приміщеннями громадського призначення.

Ще однією особливістю цього будинку є укомплектованість квартир двоконтурними газовими котлами, які дозволяють обігрівати житло в зручному для жильців режимі.

За станом на 1 травня нинішнього року із державного бюджету було виділено 3 кредити на суму 670 тис. грн, з обласного – 8 кредитів на суму 1751 тис. грн., з бюджету м. Мелітополя – 1 кредит на суму 160 тисяч гривень. Особисті внески позичальників складають 136 тис. грн.

У 2008 році значну частину кредитів молодим мелітопольським сім’ям Запорізьке відділення фонду виділило з обласного бюджету завдяки підтримці облдержадміністрації та обласної ради.

Сьогодні у Мелітополі за участю голови облдержадміністрації Бориса Петрова урочисто ввели в експлуатацію першу чергу цього будинку.

- Важливо те, що співпраця різних гілок влади дає позитивний результат, - підкреслив Борис Петров. – Виконання цього проекту стало можливим тільки тому, що в ньому було використано кошти держави, обласної ради та міста. Цей приклад підтверджує позицію Президента України Віктора Федоровича Януковича, що не потрібно ходити з протягненою рукою, а треба спільними зусиллями готувати проекти та реалізувати їх в життя. Маю велику надію, що через деякий час ми знову приїдемо сюди та продовжимо цю добру справу.

Після введення третьої 16-квартирної секції будинку, ще дві секції знаходяться у великій стадії готовності. Тому мелітопольці з надією дивляться у майбутнє та сподіваються на допомогу держави і місцевої влади щодо достатнього фінансування програм молодіжного житлового будівництва.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 783-го дня війни

8 років на сторожі безпеки: Патрульна поліція Запорізької області відзначає річницю

Ситуація складна, але контрольована: про енергозабезпечення Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Іван Федоров про ліквідацію наслідків негоди

Маленькі переселенці з Бердянщини провели незабутній відпочинок на Західній Україні

Запоріжжя долучається до загальнонаціонального проєкту з підтримки сімейного патронату

СБУ викрила прихильника рашизму, який агітував за відновлення урср

Впродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 782-го дня війни

Ветерани та члени їх сімей можуть отримати 400 тисяч гривень на відкриття бізнесу

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії