Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Щодо ситуації навколо Балки Середньої створено спеціальну комісію

31 травня 2010 - 16:28

За результатами наради з керівниками запорізьких підприємств «Запоріжсталь», «Дніпроспецсталь» та «Запорізький завод феросплавів», управління внутрішніх справ і прокуратури області щодо ситуації навколо Балки Середньої голова облдержадміністрації Борис Петров провів прес-конференцію для представників центральних та місцевих засобів масової інформації.

У зустрічі з журналістами також взяв участь голова обласної ради Павло Матвієнко.

Борис Петров зазначив, що на підставі письмових звернень представників Запорізького феросплавного заводу, «Дніпроспецсталі» та  «Запоріжсталі», які стверджують, що були зачеплені їхні права в питаннях вивозу відходів в Балку Середню, керівництво облдержадміністрації звернулося в СБУ, прокуратуру і УМВС в Запорізькій області  та отримало від них відповіді. Зокрема, управління внутрішніх справ повідомило, що відповідно до припису прокурора Заводського району на території відвалів проводилися спеціальні слідчі дії у рамках кримінальної справи.

За словами очільника області, начальник управліня внутрішніх справ на нараді заявив, що в результаті слідчих дій підтверджено попередні підозри,  а саме - виявлено велику кількість бойової вогнепальної зброї.

Керівники підприємств на нараді доповіли про ситуацію, що пов’язана з обмеженнями щодо вивозу відвалів.

- Як голова  облдержадміністрації я  передусім зацікавлений у  забезпеченні нормальної роботи наших  підприємств, - підкреслив Борис Петров.

На нараді визначено існуючі проблеми по кожному підприємству та шляхи вирішення питань щодо  забезпечення нормальної роботи з вивозу відходів. Для їх вирішення  створено спеціальну комісію, в яку ввійшли представники облдержадміністрації, обласної ради, управління внутрішніх справ, прокуратури області та кожного підприємства.  Вона розпочне свою роботу завтра.

Також голова облдержадміністрації повідомив, що сьогодні звернеться в Генеральну прокуратуру України з проханням втрутитися  в цю ситуацію та вжити необхідних заходів.

- Відповідно до припису прокуратури всі підприємства сьогодні мають право складувати свої відходи на своїх територіях, але не мають права вивозу, - констатував Борис Петров.

Голова обласної ради Павло Матвієнко вважає, що в цій ситуації підприємства повинні нормально працювати, їхні працівники отримувати зарплату, а всі спірні питання треба вирішувати у  судових  органах.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна