Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Схвалено проект Програми реформування податкової системи

2 червня 2010 - 11:15

На засіданні робочої групи «Сталий економічний розвиток, бізнес-клімат та інвестиції» Комітету з економічних реформ в Запорізькій області, яке провів її керівник, перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Кальцев, схвалено проект Програми реформування податкової системи України щодо зниження податкового навантаженя на бізнес та створення організаційно-правових передумов для збалансованого розвитку реального і фінансового секторів економіки.

- Пропозиції підгрупи спрямовані на те, щоб здійснювався перерозподіл бюджетних коштів і більша частина їх залишалася в регіоні. Це пов’язано з наданням більшої самостійності регіонам у прийнятті рішень, у тому числі і в розподілі фінансових коштів. Адже ми краще знаємо, на яку дорогу, котельню чи лікарню нам потрібні гроші, ніж якщо ці питання вирішувати через Київ. Це прискорить і процес допомоги людям,- зазначив Володимир Кальцев. - Запропоновано зниження базового оподаткування по цілому ряду галузей, створення умов для пріоритетного розвитку тих галузей, які можуть стати локомотивами, щоби витягти економіку України з кризи. І, звичайно, запропоновано заходи для поліпшення добробуту людей.

На засіданні розглянуто проект Програми реформування податкової системи України та механізму її реалізації, який підготовлено підгрупою «Податкова реформа». Запропоновано шляхи вирішення завдань щодо стабілізації економіки та подолання кризових тенденцій, що потребують вжиття термінових заходів.

Для реформування податкової системи України підгрупою, яку очолює президент Асоціації підприємців за легальний ринок, позаштатний радник голови облдержадміністрації Геннадій Васюков, запропоновано зниження податкового навантаження на бізнес шляхом прийняття Податкового кодексу України; здійснення жорстких заходів щодо зниження рівня корупції в органах державної влади; формування свідомого та відповідального ставлення платників до виконання своїх податкових зобов'язань, забезпечення суттєвого зменшення масштабів ухиляння від сплати податків тощо.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 783-го дня війни

8 років на сторожі безпеки: Патрульна поліція Запорізької області відзначає річницю

Ситуація складна, але контрольована: про енергозабезпечення Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Іван Федоров про ліквідацію наслідків негоди

Маленькі переселенці з Бердянщини провели незабутній відпочинок на Західній Україні

Запоріжжя долучається до загальнонаціонального проєкту з підтримки сімейного патронату

СБУ викрила прихильника рашизму, який агітував за відновлення урср

Впродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 782-го дня війни

Ветерани та члени їх сімей можуть отримати 400 тисяч гривень на відкриття бізнесу

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії