Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Інвестиційний проект з екологічного оздоровлення Запорізького регіону направлять на розгляд до Мінприроди

29 липня 2010 - 13:41

До остаточного завершення підготовки програми  охорони навколишнього середовища, раціонального використання природних ресурсів та забезпечення екологічної безпеки Запоріжжя залишилося не більше доби. З цього питання відбулося підсумкове засідання робочої групи, узгоджено проблемні моменти з представниками потужних промислових підприємств, які й становлять найбільшу загрозу екології регіону. Згідно з протокольним рішенням засідання остаточні варіанти й пропозиції до програми усі учасники   мають подати до визначеної дати - 30 липня. Інвестиційний проект чекають у Мінприроди і вже у вересні його мають узгодити на рівні Кабінету Міністрів та прийняти рішення щодо його реалізації.

Запоріжжя входить до першої п’ятірки найпотужніших індустріальних регіонів України. За цей рейтинг  його жителі  розплачуються власним здоров’ям. Саме цей факт і визначає загальну суму інвестиційного проекту з оздоровлення  Запоріжжя. Таку думку з цього приводу висловив перший  заступник голови облдержадміністрації, голова робочої групи з підготовки екологічного інвестиційного проекту Володимир Кальцев.   

- Наша задача -  кардинально змінити екологічну ситуацію в регіоні. Програма готується за особистим дорученням Президента України і знаходиться під його контролем. З нашого боку розробка програми готова до завершення. Залишається узгодити декілька питань, зокрема по ЗАлКу, але ми вкладаємося у поставлені терміни і вже 30 липня програму буде надіслано до Мін природи, - прокоментував  результати підсумкового засідання Володимир Кальцев.

На засіданні були присутні керівники всіх  потужних підприємств Запоріжжя. Висловлювалися пропозиції та доповнення до варіанту інвестиційного проекту.

До протоколу  засідання внесли рішення взяти до відома інформацію   голови постійної комісії з питань екології О.Сквірського, зауваження керівника управління з питань екології міськради І.Бройде. До керівництва підприємств  «ЗАлК», «Запоріжкокс» та  «Запорізький абразивний комбінат» голова робочої комісії звернувся з проханням негайно доопрацювати свої пропозиції до інвестиційного проекту з тим, аби вже 30 липня надіслати до Міністерства остаточний варіант екологічної програми Запоріжжя.

 

Оксана Горобцова, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць