Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада надасть матеріальну допомогу постраждалим від вибуху у Свято-Покровському храмі

30 липня 2010 - 11:17

Голова Запорізької обласної державної адміністрації Борис Петров поінформував журналістів про розвиток подій у зв’язку з ліквідацією наслідків вибуху у Свято-Покровському храмі.

Станом на сьогодні ще четверо запоріжців знаходяться на стаціонарному лікуванні – троє у 3-й міській та 16-річна Олена Пеньова – у 5-й дитячій лікарні. Ще четверо проходять амбулаторне лікування. За розпорядженням голови ОДА постраждалим буде надано матеріальну допомогу.

- Ми контролюємо стан їх здоров’я, лікування для постраждалих повністю безкоштовне, - зазначає Борис Петров. - Також вирішили питання про надання матеріальної допомоги. Тим, хто лікуватиметься у стаціонарі – у розмірі 1000 гривень та по 700 гривень тим, хто проходить амбулаторне лікування. Зараз оформлюємо необхідні документи. Мати постраждалої дівчинки відмовилась від допомоги, посилаючись на те, що іншим це більш потрібно. Інші семеро, у тому числі її донька, отримають матеріальну допомогу. 

За словами Бориса Петрова, розслідування інциденту знаходиться на особистому контролі Президента України Віктора Януковича. Створено спеціальну слідчу групу.

- До розкриття цього злочину залучено кращих спеціалістів України. Це і представники Генеральної прокуратури, Запорізької обласної прокуратури, Служби безпеки України, Міністерства внутрішніх справ. Ми сподіваємось отримати результати найближчим часом. Президент України особисто контролює хід розслідування. Я регулярно спілкуюсь з Віктором Януковичем на цю тему, доповідаю про подробиці, що виникають, - повідомив голова ОДА.

За дорученням Бориса Петрова створено спеціальну робочу групу, фахівці якої проведуть експертизу та протягом 3-4 днів дадуть попередні висновки щодо можливості відновлення Свято-Покровського храму.

- Якщо храм підлягає відновленню, ми будемо ініціювати збір коштів на ці роботи, - зазначив Борис Петров. - Звернемось до жителів Запорізької області, громадських організацій. Поки що є попереднє рішення обласної організації Партії регіонів про виділення коштів, воно буде винесене на виконком. Думаю, Партія регіонів виділить не менше 100 тисяч гривень. Це буде перший внесок. У випадку, якщо храм не підлягає відновленню, будемо шукати варіанти, яким чином організувати службу для прочан в іншому місці.

 

 

Управління у справах преси та інформації



Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області