Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Заборгованість із заробітної плати в області має зменшитись на 30%

30 липня 2010 - 13:42

Перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Кальцев провів  чергове засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості з заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, на якому розглянуто стан справ у Запоріжжі, Бердянську, Мелітополі, Токмаку, а також у Василівському, Вільнянському, Куйбишевському та Приморському районах.

Насамперед, перший заступник голови ОДА Володимир Кальцев повідомив, що завдання Прем’єр-міністра України Миколи Азарова щодо зниження заборгованості із заробітної плати не менше ніж на 30 % до 01.07.2010 року область не виконала. За даними органів статистики загальна сума заборгованості зменшилась всього на 6,6 %  і станом на 1 липня складала 67,4 млн. грн. При цьому 45% цієї суми становлять борги економічно активних підприємств, 47% - борги підприємств-банкрутів та ще 8%  заборгували працівникам економічно неактивні підприємства.

Найбільшими боржниками залишаються ДП «Кремнійполімер» (12,3 млн.грн.) та ДП «Радіоприлад» (майже 8 млн. грн..), загальна сума боргу яких складає 30% від усієї суми заборгованості у регіоні.

За словами Володимира Кальцева, цього року вже порушено 69 кримінальних справ по відношенню до керівників підприємств, які несвоєчасно виплачують заробітну плату працівникам.

- Обласна державна адміністрація готова допомагати підприємствам. Однак, і ми чекаємо від керівників конструктивних та відповідальних підходів до виконання поставлених завдань щодо погашення заборгованості. Всі зусилля маємо спрямувати на те, щоб якнайскоріше знизити суму заборгованості до 30%, - зазначив посадовець.

Зокрема, під час засідання відзначалося, що підприємства Мелітополя, Василівського та Куйбишевського районів борги із заробітної плати не тільки не погашають, а продовжують нарощувати.

Розв’язання вимагають і питання підприємств державної та комунальної форми власності у  містах   Запоріжжя, Бердянськ, Токмак.

Керівники територій, які доповідали у ході наради, обіцяли активно працювати над тим, щоб вже до 1 жовтня знизити заборгованість із заробітної плати на 30%.

За підсумками наради прийнято проект рішення, який зобов’язує міських голів обласного значення, а також керівників РДА особисто очолити роботу, пов’язану з погашенням заборгованості на підприємствах, які знаходяться на їх територіях. Також  за підприємствами-боржниками будуть закріплені конкретні посадові особи облдержадміністрації, які будуть нести персональну відповідальність за організацію роботи щодо поліпшення ситуації.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?