Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Понад 120 запорізьких дітлахів святкували ювілей «Артеку»

31 серпня 2010 - 15:22

Завдяки піклуванню членів регіональної владної команди під керівництвом голови облдержадміністрації Бориса Петрова нинішнього літа у міжнародному дитячому центрі "Артек" у Криму, на узбережжі Чорного моря, відпочило у кілька разів більше обдарованих запорізьких дітлахів, ніж, зокрема, торік. Наразі з відпочинку додому щойно повернулися понад 120 запорізьких дітлахів у віці від 8 до 16 років – обдарованих дітей і підлітків, переможців всеукраїнських та міжнародних творчих конкурсів, спортивних змагань, предметних олімпіад представляли там наш край. Їм пощастило відвідати дивовижну країну дитячих мрій саме у ювілейну серпневу зміну – в цей час відомий на увесь світ табір урочисто святкував своє 85-ти річчя.

За дорученням голови облдержадміністрації Бориса Петрова його заступник Микола Ярмощук зустрів на залізничному вокзалі Запоріжжя-І і сердечно привітав чисельну делегацію юних дарувань – представників всіх територій області. Радісні, засмаглі, щасливі дітлахи, залишаючи вагон потягу, вигукнули промовки своїх загонів, і просто неба на пероні дружно заспівали гімн «Артеку». А потім наперебій розповідали посадовцю про свої захоплюючі пригоди і чудові враження від участі у визначних подіях, яких чимало відбулося під час зміни. В їх числі Всеукраїнський фестиваль народної творчості, Міжнародний дитячий фестиваль «Нова хвиля», інші різноманітні спортивні, художні, пізнавальні заходи.

І все ж головною подією зміни діти назвали святкування ювілею «Артеку». Представникам запорізької делегації випала честь взяти участь у написанні послання прийдешнім артеківцям, які відпочиватимуть у таборі вже у 2025 році.

Заступник начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту Любов Ярова розповіла, що донедавна область мала можливість направляти до цього прекрасного міжнародного дитячого центру лічених дітей, хоч наш край завжди славився юними талантами. Віднедавна, із зміною влади, квоту для запоріжців суттєво збільшено. Тепер щозміни до «Артеку» на відпочинок направляють понад сотню дітей та підлітків. Значно розширився і їх контингент: можливість оздоровитися у всесвітньо відомому дитячому таборі нарівні з обдарованими дітьми надана і дітлахам із багатодітних родин, дітям з особливими потребами, представникам інших пільгових категорій. Протягом літніх змін тут відпочили близько 500 юних запоріжців.

- Ці щасливі дитячі очі, радісні усмішки артеківців свідчать, що регіональна владна команда під проводом Бориса Федоровича Петрова не даремно витрачає свої зусилля на організацію оздоровчої дитячої кампанії, - зазначив заступник очільника регіону Микола Ярмощук. – Окрім «Артеку» наші діти цього літа відпочивали і в інших чудових оздоровчих центрах – як обласного підпорядкування, так і міжнародного рівня. На наступний рік ми ще більше розширимо обсяги фінансування на оздоровлення дітей.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді