Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Борис Петров запропонував росіянам участь в інвестиційних проектах

29 вересня 2010 - 15:56

Борис Петров запропонував росіянам участь в інвестиційних проектах

Сьогодні голова облдержадміністрації Борис Петров виступив на пленарному засіданні Російсько-Українського міжрегіонального форуму. У телефонній розмові він повідомив, що презентував російським колегам інвестиційний потенціал Запорізького краю.

- Сьогодні в області реалізується понад 70 крупних інвестиційних проектів, - поінформував Борис Петров. - Обласна влада взяла на себе зобов’язання з повного їх супроводу. Для реалізації проектів інвесторам запропоновано земельні ділянки площею майже 10 тисяч гектарів.

Один з нових напрямків інвестування в економіку Запорізького регіону – вітроенергетика. Реалізація проектів ведеться у чотирьох приморських районах на узбережжі Азовського моря. Загальний обсяг інвестицій складає 1,3 мільярда євро. Потужність вітроелектростанції – більше 1300 МВт.

Розпочато реалізацію проекту з будівництва гірничо-збагачувального комбінату повного циклу. У перспективі – виробництво високоякісного залізорудного концентрату, аналогів якому немає на території СНД.

- Реалізація цього проекту дозволить створити більше 4 тисяч робочих місць на підприємстві та 15 тисяч – у суміжних галузях. Вартість – близько мільярда доларів. Інвестор зацікавлений у співробітництві з російською стороною та залученні інвестицій у розмірі 30% вартості проекту, - зазначив Борис Петров.

Серед перспективних проектів у Запорізькому регіоні – Бердянський морський торгівельний порт, найбільший на південному сході України вантажо-пасажирський аеропорт у Запоріжжі, а також аеропорт у курортному місті Бердянськ. Інвестиційна привабливість Бердянського аеропорту обумовлена розвиненою інфраструктурою санаторно-курортних та оздоровчих закладів, яких у місті більше 100. Щорічно на курорті державного значення відпочивають сотні тисяч українців та росіян.   



Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області