Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Інформаційні матеріали

Інформація про підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування Запорізької області у другій половині лютого 2012 року

2 березня 2012 - 09:31

В рамках трьохсторонньої угоди про співробітництво між Національним агентством України з питань державної служби, Запорізькою обласною державною адміністрацією та Запорізькою обласною радою, на виконання плану-графіку навчання у Запорізькому центрі перепідготовки і підвищення кваліфікації кадрів на 2012 рік, затвердженого розпорядженням голови Запорізької облдержадміністрації від 14.12.2011 №525, здійснено організаційні заходи щодо проведення виїзних тематичних короткострокових семінарів з актуальних питань діяльності місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування в контексті оновленого антикорупційного законодавства. Протягом лютого зазначені семінари проведені у Вільнянському, Кам’янсько–Дніпровському, Великобілозерському, Василівському районах Запорізької області; 28 лютого 2012 року такий семінар проведено для посадових осіб та депутатів Запорізької міської ради. Всього у роботі семінарів взяли участь 380 осіб: державні службовці, посадові особи місцевого самоврядування та депутати місцевих рад. 

Протягом другої половини лютого 2012 року без відриву від служби 

(з виїздом на місце) проводиться навчання за професійною програмою (у тому числі за професійною програмою підвищення кваліфікації з питань запобігання і протидії проявам корупції на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування) для працівників управлінь праці та соціального захисту населення Запорізької міської ради по Заводському і Шевченківському районах (ІІ сесія), яке було розпочато у січні 2012 року.

Кожна із навчальних груп налічує по 25 посадових осіб місцевого самоврядування.

22 лютого 2012 року на базі Державного архіву Запорізької області відбувся тематичний  короткостроковий семінар “Організація роботи місцевих архівних установ: нормативно-правове регулювання" для працівників відповідних структурних підрозділів райдержадміністрацій, міських (міст обласного значення) рад та трудових архівів. В роботі семінару взяли участь 35 осіб. Відповідно до плану тематичного семінару фахівцями Державного архіву Запорізької області були висвітлені питання щодо архівної справи та діловодства на сучасному етапі, впровадження Типової інструкції з діловодства у центральних органах виконавчої влади, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, місцевих органах виконавчої влади, про Порядок віднесення юридичних та фізичних осіб до джерел формування Національного архівного фонду та про розгляд запитів громадян в місцевих архівних установах.

 З 27 лютого 2012 року в Запорізькому центрі перепідготовки і підвищення кваліфікації кадрів продовжено навчання (ІІ сесія) за професійною програмою підвищення кваліфікації для працівників управлінь, відділів освіти райдержадміністрацій, міських (міст обласного значення) рад та департаменту освіти і науки, молоді та спорту Запорізької міської ради.

З метою удосконалення професійної компетентності слухачам будуть висвітлені такі профільні питання: «Порядок ліцензування освітньої діяльності у сфері дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти», «Система роботи з атестації загальноосвітніх, дошкільних та позашкільних навчальних закладів», «Діяльність органу управління освітою з реалізації в системі загальної середньої освіти завдань щодо розвитку інтелектуальних здібностей учнів», «Особистість вчителя в сучасному освітньому просторі», тощо.

Відповідно до програми навчання слухачі матимуть змогу оволодіти знаннями та уміннями з наступної тематики:

  • дотримання етикетних норм як складова попередження корупційних проявів в діяльності державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування;
  • дотримання вимог чинного законодавства при організації роботи з громадянами в частині забезпечення їх конституційного права на звернення;
  • деякі аспекти організації діяльності державного службовця та посадової особи місцевого самоврядування;
  • сучасний стан економіки України та шляхи здійснення економічної реформи;
  • соціально-гуманітарна політика держави;
  • особливості застосування принципів менеджменту на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування;
  • розвиток лідерських якостей;
  • маркетинг соціальних послуг;
  • Паблік Рилейшнз як складова державно-управлінської діяльності;
  • безпека життєдіяльності в закладах освіти;
  • забезпечення органами державної влади та органами місцевого самоврядування участі громадськості у процесі прийняття рішень.

Навчальна група на день відкриття ІІ сесії навчання складається із 40 слухачів, з них 12 державних службовців та 28 посадових осіб місцевого самоврядування.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць