Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Децентралізація

Токмачани обирають один з трьох варіантів об’єднання

16 березня 2016 - 17:14

Токмачани обирають один з трьох варіантів об’єднання

Питання: жити по-старому чи переходити на новий рівень якості життя – для жителів Токмаку вже не стоїть. Обравши курс на децентралізацію, найактивніші мешканці території обирають з таких варіантів об’єднання тергромад: 1 район – 1 громада (Токмацька міська територіальна громада, яка охопить 6 сільських рад та місто Токмак), Новенська сільська територіальна громада та місто Токмак + Остриківська сільська рада (таку пропозицію висунули представники Токмацької міської ради).

Допомогти визначитися із стратегічним рішенням і обрати найвигідніший варіант взялися консультанти Офісу з питань підтримки впровадження децентралізаційної реформи у Запорізькій області, представники Запорізького регіонального відділення «Асоціації міст України», спеціалісти Запорізької обласної державної адміністрації, депутатського корпусу Запорізької обласної ради.

Сьогодні в рамках виїзного розширеного засідання постійної комісії обласної ради з питань місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою у місті Токмак відбулась жвава дискусія щодо обговорення пропозицій до Перспективного плану формування територій громад Запорізької області в частині Токмацького району. Окрім фахівців з обласного центру, в роботі засідання брали участь керівники Токмацької районної адміністрації, Токмацької міської ради, голови сільських рад Токмацього району.

Нагадаємо, Офіс реформ у Запорізькій області неодноразово проводив у Токмаку виїзні консультації та роз’яснення щодо переваг реформ, окреслюючи основні аспекти згідно методики формування спроможних громад. Позиція Офісу залишається чіткою: депресивна сьогодні територія Токмакського району після об’єднання в територіальну громаду має всі шанси стати спроможною та самодостатньою і виконувати делеговані повноваження, покращуючи життя в громаді.

Підсумком дебатів, які відбувались під час засідання, стало рішення провести найближчим часом засідання районної робочої групи з підтримки та впровадження децентралізаційної реформи, остаточно визначитись щодо об’єднання і приступати до конкретних заходів, які передбачає процедура об’єднання в ОТГ.   

Читайте також

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області