Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Децентралізація

Веселівська селищна громада посилює безпеку своїх громадян завдяки співробітництву з проектом GIZ

25 березня 2016 - 12:19

У новоствореної Веселівської селищної громади з’явився шанс підвищити безпеку населення, ставши учасником проекту «Підтримка України в управлінні надзвичайними ситуаціями». Напередодні територію з робочим візитом відвідали представники проекту GIZ, які готові надавати   матеріальної-технічної допомоги пожежним підрозділам у східних областях України, в тому числі і Запорізькій області. Зокрема, закуповувати обладнання для боротьби з пожежами.

На запрошення голови Веселівської селищної ради Петра Кіяшка,   представник Німеччини, керівник проекту GIZ Кристіан Пошманн та координатор проекту в Україні Зоя Філіпова відвідали основні соціальні  об’єкти громади, познайомившись з дітлахами дошкільних навчальних закладів «Оленка» та «Казка», побувавши у Веселівській районній різнопрофільній гімназії та у Веселівській загальноосвітній  школі №1.

Контрольною точкою екскурсії стало  відвідування дислокації Веселівського державного пожежно-рятувального посту №13 ГУДСНС України в Запорізькій області, тому що представники проекту GIZ  насамперед, зацікавились проектом «Безпека населення - запорука успіху громади», який розробили спеціалісти Веселівської селищної ради разом зі спеціалістами Державної служби з надзвичайних ситуацій.   

Під час офіційної частини зустрічі, яка проходила в залі засідань Веселівської селищної ради, заступник голови селищної ради з питань інвестиційного розвитку Олексій Дяченко разом з начальником Веселівського державного пожежно-рятувального посту №13 ГУДСНС України в Запорізькій області Олександром Башою презентували спільний проект «Безпека населення – запорука успіху громади». Про перспективи розвитку МПО на території новоствореної громади розповів заступник начальника ГУДСНС України в Запорізькій області Микола Головань.

В своєму виступі керівник проекту GIZ Кристіан Пошманн поінформував спеціалістів про реалізацію на території нашої держави  проекту «Підтримка України в управлінні надзвичайними ситуаціями».

На переконання координатора Запорізького Офісу реформ Маргарити Трипольської, такий приклад залучення до громад допомоги міжнародних донорів може значно прискорити процес децентралізації в регіоні. Адже питання безпеки на віддалених територіях є одним стимулів для об’єднання в громади.

Запорізький офіс реформ продовжує налагоджувати комунікації із європейськими міжурядовими організаціями для залучення їх до реалізації проектів на території громад. 

Читайте також

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна