Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Децентралізація

Теоретично «підкованим» секретарям сільрад Запорізької області простіше втілювати реформу з децентралізації на практиці

25 березня 2016 - 12:20

Обмінятись ідеями, підвищити рівень обізнаності про децентралізаційну реформу, обговорити найефективніші практики об’єднання – таку можливість дають двотижневі навчання для секретарів сільських, селищних, міських (міст районного значення) рад в Запорізькому центрі перепідготовки і підвищення кваліфікації кадрів. Одна з останніх зустрічей, яку з представниками територій провели заступник голови – керівник апарату Запорізької облдержадміністрації Зінаїда Бойко та радник голови Запорізької облдержадміністрації Олександр Свистун, стала дуже своєчасною, актуальною та змістовною. Говорячи про зацікавленість влади в децентралізаційних процесах, представниця ОДА Зінаїда Бойко відзначила особливу роль обласних державних адміністрацій, на які покладені відповідні завдання та функції щодо об'єднання територіальних громад.

Під час зустрічі представники 15-ти територій області (а це – 31 особа) мали змогу обговорити найактуальніші питання розвитку територій, висловити власне розуміння і бачення процесу децентралізації на місцях, передати настрої населення щодо об'єднання громад, а також запропонувати певні ідеї щодо вирішення проблем місцевого самоврядування.

Лекторами на подібних курсах регулярно виступають і консультанти Запорізького Офісу реформ. Викладаючи теоретичні засади об’єднання в громади, провідники децентралізаційної реформи наголошують на необхідності комплексного реформування усіх сфер суспільної життєдіяльності на тлі конституційної модернізації, спрямованої на децентралізацію публічної влади. 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області