Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Децентралізація

Михайлівці обирають варіанти об’єднання територіальних громад району

19 квітня 2016 - 11:37

15 квітня у Михайлівському районі відбулось засідання районної робочої групи з підтримки та впровадження заходів з добровільного об’єднання  територіальних громад району за участі регіональних консультантів Офісу з питань підтримки впровадження децентралізаційної  реформи у Запорізькій області. До складу робочої групи увійшли усі голови сільських та селищних рад району, представники районної ради, спеціалісти районної державної адміністрації та лідери громадської думки, які переймаються питаннями розвитку району.

Відповідно до порядку денного розглядались питання щодо об’єднання Михайлівського району у конфігурації 1 район - 1 громада та 3 громади, як це передбачено у перспективному плані формуванні територій громад області. З цього приводу дискутували усі запрошені на засіданні.

Регіональні консультанти Офісу роз’яснили основні аспекти законодавства щодо об’єднання територіальних громад, поінформували про переваги та перспективи, які отримає громада у разі ініціювання об’єднання та надали методичні рекомендацій з питань формування бюджетів майбутніх громад.

За підсумками засідання буде складено протокол та узгоджено варіанти подальшого об’єднання, який задовольнить інтереси усіх громад Михайлівського району.

Довідково: відповідно до Перспективного плану формування територій громад Запорізької області до складу Михайлівського району увійшли 4 громади: 1. Михайлівська  селищна  громада (Михайлівська селищна рада, Бурчацька сільська рада); 2.Плодородненська сільська громада (Плодородненська сільська рада, Мар'янівська сільська рада, Старобогданівська сільська рада); 3.Пришибська селищна громада (Пришибська селищна рада,Високівська сільська рада Любимівська сільська рада, Роздольська сільська рада) та 4.Тимошівська сільська  громада (Тимошівська сільська рада). – рішення ЗОР від 07.07.2015 №1

Згідно розпорядження КМУ від 16.09.2015 № 938-р «Про затвердження перспективного плану формування територій громад Запорізької області» до складу Михайлівського району увійшли 3 громади: Михайлівська селищна громада, Плодородненська сільська громада, Пришибська селищна громада без Тимошівської сільської, яка не приєднувала до себе населені пункти.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку