Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Децентралізація

Фахівці розглянули чергу проектних пропозицій від об’єднаних територіальних громад на розвиток інфраструктури

6 червня 2016 - 09:24

Проектні пропозиції об’єднаних територіальних громад розглянуто на засіданні комісії з підготовки висновків щодо проектних заявок на проекти, які фінансуватимуться за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури, яке провела заступник голови – керівник апарату  обласної державної адміністрації, Зінаїда Бойко.

Відкриваючи засідання посадовець поінформувала, що 18 проектних заявок від об’єднаних територіальних громад, які були розглянуті на засіданні 17 травня подані на погодження до спеціальної комісії, утвореної Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. За попередньою інформацією Мінрегіону, комісією було розглянуто заявки від Комиш-Зорянської селищної ОТГ, 4 із них пройшли погодження урядовців на загальну суму 3 872,977 тис. грн., зокрема це капітальний ремонт будинку культури громади, реконструкція системи опалення з встановленням модульної котельні на твердому паливі для Комиш-Зорянської, Білоцерківської, Шевченківської загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів та сільського будинку культури в с. Шевченківське.

Начальник Управління містобудування та архітектури облдержадміністрації, Олександр Билим роз’яснив, що проектні заявки оцінюються на відповідність критеріям, зокрема повинні відповідати плану соціально-економічного розвитку громади, притримуватись критеріям та напрямам, які прописані в постанові КМУ від 16.03.2016 № 200 «Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад». Зазначені проектні заявки повинні бути подані відповідно до уніфікованої форми наказу Мінрегіону України від 05.04.2016 № 82.

Під час засідання членами комісії було розглянуто ще 17 проектних заявок від об’єднананих територіальних громад, а саме: Комиш-Зорянська селищна територіальна громада – 1 проектна заявка, загальна сума 445 тис.грн; Берестівська сільська територіальна громада – 3 проектних заявки, загальна сума 1 701,17 тис.грн; Смирнівська сільська територіальна громада – 7 проектних заявок, загальна сума 3 868,33 тис.грн; Чапаєвська сільська територіальна громада – 6 проектних заявок, загальна сума 3 205,7 тис. грн.

На сьогодні всі об’єднані територіальні громади активно працюють над формуванням проектних заявок щодо розвитку інфраструктури.

В цілому території надають пропозиції, де саме болюче для громади, а це реконструкція шкіл, садочків, капітальний ремонт приміщення, де буде створюватись Центр з надавання адміністративних послуг, придбання транспортного засобу для лікарів амбулаторій сімейної практики медицини та інше. Передовиками у цьому питанні є Смирновська та Чапаєвська ОТГ, дані території надіслали пропозиції які, охоплюють 100 % наданої їм державної субвенції.

Члени комісії підтримали всі проектні пропозиції від громад. Однак, при розгляді пакету документів Чапаєвської ОТГ було виявлено ряд недоліків, зокрема фахівцями Управління капітального будівництва облдержадміністрації надано рекомендації відкоригувати назви проектів.

Підбиваючи підсумки, Зінаїда Бойко наголосила, що всі виявлені недоліки необхідно виправити в найкоротший термін та подати на розгляд до урядової комісії. Керівникам структурних підрозділів облдержадміністрації надала доручення згуртувати роботу щодо якнайшвидшого розгляду заявок.

Читайте також

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна