Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

ВАТ «Запоріжжяобленерго» оштрафовано за зловживання монопольним становищем

13 грудня 2016 - 10:53

ВАТ «Запоріжжяобленерго» оштрафовано за зловживання монопольним становищем

Таке рішення ухвалила адміністративна колегія Запорізького обласного  територіального відділення Антимонопольного комітету України, наклавши штраф на ВАТ «Запоріжжяобленерго» у розмірі 68 тис. грн.. 

За результатами  розгляду заяви  ПП „Гребчак” (м. Бердянськ) щодо неправомірних дій ВАТ „Запоріжжяобленерго”, які полягають у висуванні необґрунтованих вимог при укладанні договору про постачання електричної енергії на об’єкт, будівництво якого здійснює заявник, відділення розпочало провадження у справі за ознаками порушення конкурентного законодавства.

У ході розгляду справи відділенням доведено факт встановлення ВАТ „Запоріжжяобленерго” заявнику обов’язкових до виконання додаткових вимог для укладення договору про постачання електричної енергії на об’єкт (будівельні механізми), не передбачених законодавством, невиконання яких позбавляє можливості заявника здійснювати будівництво на власному об’єкті.

Причому цей випадок носить не поодинокий характер, а є системним. Відділенням встановлено  ще 179 випадків за 2015 рік – І півріччя 2016 року, коли ВАТ „Запоріжжяобленерго” виставляло замовникам (серед яких є як фізичні, так і юридичні особи) для укладення договорів про постачання електричної енергії на будівельні механізми додаткові вимоги щодо розроблення проектів електропостачання будівельних струмоприймачів та отримання технічних вимог до розрахункових обліків будівельних струмоприймачів.

Висування ВАТ „Запоріжжяобленерго” замовникам послуги зі стандартного приєднання додаткових вимог для укладення договорів про постачання електроенергії, не передбачених законодавством, не виконання яких позбавляє можливості замовників здійснювати будівництво на власних об’єктах, призводить до ущемлення інтересів замовників, оскільки виготовлення проектної документації на електропостачання будівельних механізмів потребує від замовника додаткових фінансових витрат та  часу.

Адміністративна колегія відділення притягнула ВАТ „Запоріжжяобленерго” до відповідальності у вигляді накладення штрафу та зобов’язала  припинити порушення.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей