Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль: «Завдання влади - зберігати міжконфесійний мир та злагоду»

11 січня 2018 - 09:56

Костянтин Бриль: «Завдання влади - зберігати міжконфесійний мир та злагоду»

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль провів робочі зустрічі з керуючим Запорізькою єпархією Української православної церкви Київського патріархату єпископом  Фотієм та очільником Запорізької єпархії Української православної церкви Московського патріархату митрополитом Лукою, закликавши до виваженості та християнської мудрості.

- Запорізький край є поліконфесійним, де існує  понад  тисяча релігійних організацій та 43 релігійні напрями. Православні, католики, протестанти, мусульмани,  юдеї вже декілька століть мирно проживають на запорізьких землях, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Як наголосив очільник регіону, історично так склалося, що найбільш поширеним в області залишається православ’я, яке сповідують понад 50% релігійних організацій від загальної кількості. Православні громади входять до складу Запорізької та Бердянської єпархій Української православної церкви, Запорізької єпархії Української православної церкви Київського патріархату, а також до Української автокефальної православної церкви, Істинно православної церкви, старовірів тощо.

Дієвим інструментом взаємодії влади та громадськості у сфері державно-конфесійних відносин є Рада релігійних організацій при голові Запорізької облдержадміністрації, а також неформальне об’єднання – Духовна рада християнських церков.

Лише в минулому році разом було проведено цілий ряд спільних заходів, починаючи від «Маршу за життя» і закінчуючи обласним новорічно-різдвяним фестивалем.

- Останніми днями широкий суспільний резонанс викликала ситуація у м. Запоріжжі, пов’язана з відмовою священика Української православної церкви відспівувати дитину, хрещену в Українській православній церкві Київського патріархату. Флеш- моб «Принеси ляльку до храму», взаємні образи та заклики до фізичної конфронтації призвели до підвищення градусу на релігійному грунті. Не втручаючись у внутрішні справи церкви та теологічні питання, завдання влади – не допустити, щоб емоції взяли гору, та зберігати міжконфесійний мир та злагоду, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Під час зустрічі було досягнуто порозуміння щодо необхідності збереження миру та злагоди в регіоні, забезпечення толерантного ставлення до представників різних конфесій. Також заплановано проведення найближчим часом засідання Ради релігійних організацій при голові Запорізької облдержадміністрації з нагоди  99- річчя Акта злуки УНР та ЗУНР.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області