Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Запорізька область серед регіонів України

Інформаційна довідка про результати рейтингової оцінки соціально-економічного розвитку регіонів за січень-червень 2017 року

30 серпня 2017 - 13:07

Оцінка соціально-економічного розвитку регіонів України за січень-червень 2017 року здійснена Мінрегіоном  відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 2015 року № 856 «Про затвердження Порядку та Методики проведення моніторингу та оцінки результативності реалізації державної регіональної політики» за 25 показниками, згрупованих у 6 напрямів різних сфер соціально-економічного розвитку регіонів (додаток 1 до Порядку).

Загальні рейтингові місця Мінрегіоном не розраховуються.

Майже за кожним другим показником (12 з 25) область увійшла до першої десятки регіонів, з них, за 8 показниками - до першої п’ятірки.

У порівнянні з рейтинговими результатами І кварталу простежується позитивна динаміка по всіх напрямах (сферах) діяльності.

За напрямом «економічна ефективність» область посіла 4 місце проти  10 місця у І кварталі п.р., зокрема за рахунок показників:

обсяг реалізованої промислової продукції у розрахунку на одну особу населення – 3 місце (52,6  тис. грн.);

індекс промислової продукції – 5-7 місце (108,8 %);

обсяг виробництва продукції сільського господарства у розрахунку на одну особу сільського населення – 4 місце (4,6 тис. грн.);

індекс будівельної продукції – 4 місце (125,5 %).

За напрямом «інвестиційний розвиток та зовнішньоекономічна співпраця» область залишилася на лідируючому 3 місці, у тому числі:

індекс капітальних інвестицій – 1 місце (165,0 %);

за кількісними показниками у розрахунку на одну особу населення – обсяг капітальних інвестицій – 6 місце (3,6 тис. грн.); обсяг прямих іноземних інвестицій – 6 місце (486 дол. США); за обсягом експорту товарів – 3 місце (понад 819 дол. США).

На 9 позицій покращено рейтинговий результат за напрямом «фінансова самодостатність» - 14 місце: за показником доходів місцевих бюджетів у розрахунку на одну особу населення (2,7 тис. грн.) область залишається у п’ятірці лідерів, зростають доходи місцевих бюджетів, стримано зростання податкового боргу.

За напрямом «відновлювана енергетика та енергоефективність» область посіла 15 місце проти 16, «ефективність ринку праці» - 21 місце проти 22,  «розвиток інфраструктури» - залишилася на 22 місці.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку