Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Старух: «Дії влади мають бути стратегічними»

20 жовтня 2008 - 11:25

- В наш час органи місцевого самоврядування повинні відігравати все більшу роль у житті громад, вчитися використовувати всі законні важелі в управлінні територією. І при цьому дії влади мають бути стратегічними, - зазначив Олександр Старух, відкриваючи семінар-нараду.

Учасники-зібрання на секційних заняттях обговорили питання земельних відносин (розмежування земель державної і комунальної власності, проведення земельних аукціонів та підготовка землевпорядної документації), формування місцевого бюджету, впровадження енергозберігаючих технологій.

На прохання сільських голів до порядку денного було внесено і розгляд проблем, пов'язаних з будівництвом, реконструкцією, капітальним ремонтом дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладів, розвитком сімейної медицини на селі.

Керівник регіону закликав учасників зустрічі залучитися до дискусії щодо реформування та оптимізації мережі загальноосвітніх навчальних закладів на селі. Ті навчальні заклади, де в класах від двох до п'яти учнів, не можуть дати ґрунтовні знання та необхідні соціальні навички. Уваги місцевих громад потребує й питання відродження дошкільних закладів.

- Обласна виконавча влада ставить стратегічне завдання - до кінця року не менше 65% малюків мають бути охоплені дошкільною освітою, - наголосив Олександр Старух.

Очільник області також переконаний, що для більш ефективної роботи фельдшерсько-акушерські та фельдшерські пункти, дільничні лікарні мають бути передані на баланс районного бюджету, оскільки на місцевому рівні коштів на належне забезпечення їх діяльності не завжди вистачає.

- Але там, де система працює нормально, такі зміни не обов'язкові. Тож ви маєте самі вирішити, як буде краще для громади, для людей, - зазначив глава обласної виконавчої влади.

Олександр Старух подякував тим громадам, які з розумінням поставились до питання впровадження сімейної медицини. Вирішення цієї проблеми має дати відчутний ефект – у тому числі й фінансовий. Адже вартість лікування на первинному рівні в сім разів дешевша, ніж на вторинному, і в 20 разів - від лікування на третинному рівні.

Подібні навчальні семінари пройшли вже сільські та селищні голови десяти районів. До кінця року таким навчанням будуть охоплені представники місцевого самоврядування всіх сіл та селищ області.

- Для більш ефективної роботи територій треба знати, у чому громаді потрібна допомога держави, а що вона може зробити самотужки, і поступово такі «дрібні» проблеми вирішувати власноруч, - зазначив, підбиваючи риску зібранню, Олександр Старух.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей

Німеччина стоїть на боці України, на боці Запоріжжя і Запорізької області, – Надзвичайний та Повноважний Посол ФРН Мартін Єґер

Надзвичайний та Повноважний посол Німеччини в Україні Мартін Єґер відвідав Запоріжжя – обговорили подальшу співпрацю

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 216 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 783-го дня війни

8 років на сторожі безпеки: Патрульна поліція Запорізької області відзначає річницю