Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Фахівці опрацьовують питання надання статусу загальнодержавного зоологічному парку «Таврія»

26 червня 2019 - 14:32

Під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Олександра Бабаніна відбулася нарада щодо можливості розширення меж та надання статусу загальнодержавного зоологічному парку місцевого значення «Таврія».

У заході взяли участь заступник директора Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Олександр Сергієнко, керівництво  Новомиколаївського району, Тернуватської селищної ради та ПрАТ «Запорізький автомобілебудівний завод».

Учасники обговорили сучасний стан зоологічного парку «Таврія», його фінансування, забезпечення режиму охорони та збереження території парку. Мова йшла також про можливості та шляхи надання йому статусу загальнодержавного значення.

Заступник директора Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Олександр Сергієнко наголосив, що у зв’язку зі скрутним становищем Запорізького автомобілебудівного заводу кошти на утримання зоологічного парку майже не виділяються, парк знаходиться в занедбаному стані, значно скоротилася чисельність тварин, парк припинив масове обслуговування туристів.

Для вирішення ситуації, яка склалася, запропоновано надати йому статус загальнодержавного. Це дасть можливість створити окрему юридичну установу публічного права природно-заповідного фонду та забезпечити стабільне фінансування на утримання парку за рахунок коштів державного бюджету. Тільки за умови надання статусу загальнодержавного та отримання стабільного фінансування парк зможе проводити наукову, рекреаційну, господарську діяльність, забезпечувати утримання, розмноження тварин у напіввільних умовах.

Олександр Бабанін запропонував створити виїзну комісію з обстеження території зоологічного парку місцевого значення «Таврія» для отримання наочної інформації щодо його стану та остаточного прийняття рішення.

Довідково.

Зоологічний парк місцевого значення «Таврія» площею 290 га розташований в адміністративних межах Тернуватської селищної ради Новомиколаївського району Запорізької області, створений відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації від 09.07.1997 № 338.

Зоологічний парк знаходиться у підпорядкуванні ПрАТ «Запорізький автомобілебудівний завод». Відповідно до охоронного зобов’язання від 20.12.2012 № 472 на завод покладено забезпечення режиму охорони  території природно-заповідного фонду. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю    

Читайте також

Труднощі з оформленням пенсії та відновленням житла: Зінаїда Бойко відповіла за запити мешканців регіону

З 30 березня відкриється двосторонній проїзд через «новий» міст у Запоріжжі – раніше він був одностороннім

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Центри для навчання та соціалізації школярів відкрили у двох громадах Запорізького району

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області