Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Керівник регіону Віталій Туринок перевірив завершення ремонту стратегічної дороги в області

8 вересня 2019 - 10:24

На ділянці автодороги Н-08 в Оріхівському, Більмацькому, Пологівському та Розівському районах, що була зруйнована з початком бойових дій на сході України, відновлено дорожнє покриття. Наразі там тривають роботи з благоустрою.

Виконання робіт з поточного середнього ремонту автомобільної дороги Н-08 Бориспіль Дніпро Запоріжжя (через м. Кременчук) Маріуполь перевірив голова облдержадміністрації Віталій Туринок.

Очільник регіону зазначив, що виконання робіт саме на цій стратегічно важливій ділянці є одним із основних пріоритетів, окреслених Президентом України Володимиром Зеленським.

Як повідомив начальник Служби автомобільних доріг у Запорізькій області Андрій Івко, протяжність автомобільної дороги Н-08 Бориспіль Дніпро Запоріжжя (через м. Кременчук) Маріуполь за маршрутом  Запоріжжя – Маріуполь на ділянці по Запорізькій області – 167,6 км. За 2016-2018 роки виконано робіт на суму 491,6 млн грн, у результаті чого введено в експлуатацію – 44 км дороги.

Кошторисна вартість ремонту автомобільної дороги Н-08 за маршрутом  Запоріжжя – Маріуполь на ділянці по Запорізькій області складає 2 654,4 млн грн, з введенням в експлуатацію 123,6 км. Роботи  виконують три підрядні організації: ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» (Запорізький, Більмацький, Оріхівський райони), ТОВ «Автомагістраль Південь» (Оріхівський, Пологівський, Розівський райони) та ТОВ ШБ «АЛЬТКОМ» (Пологівський, Більмацький райони)

Віталій Туринок під час робочої поїздки поспілкувався з трьома керівникам підрядних організацій, які здійснюють ремонтні роботи.

Наголошую, що це не просто нова дорога, а нова дорога, яка має гарантію на п'ять років. Ось це справжній сучасний підхід до справи, тобто ми домоглися від підрядника не тільки якість, але і відповідальності за свою працю. Якщо протягом цього терміну з'являться недоліки, вони мають їх усунути власним коштом. Ми маємо орієнтуватися на людей, на їх потреби. Це їхній дім і ми не можемо будувати одні дороги і пишатися ними, коли поряд зруйновані дороги місцевого значення та пошкоджені оселі місцевих жителів внаслідок порушення вагових обмежень. Моя позиція наступна – нарешті почути людей. Вже відомі ситуації, коли мешканці виходять на дороги, перекривають рух і вимагають від влади звернути увагу на стан доріг, що були зруйновані внаслідок будівництва. Навіть звучить дивно «зруйновані внаслідок будівництва». Найбільший рівень соціальної напруги спостерігається у Чернігівському та Пологівському районах. Там машини підрядних підприємств з вантажем проїжджають з Новополтавському кар’єру до ділянок, де проводяться ремонтні роботи. Тож, наголошую, знайдіть спільну мову з громадою, наголосив Віталій Туринок.

Особливу увагу очільник регіону звернув на розбудову системи контролю за великоваговим транспортом у Запорізький області.

- Нам важливо не тільки будувати дороги, а й зберегти їх. Який сенс витрачати стільки коштів і зусиль, коли за один літний сезон вантажівки, які порушують норми перевезення вантажу здатні зруйнувати працю стількох людей? Це неприпустимо. Необхідно в найкоротший термін організувати роботу по створенню мережі майданчиків для проведення зважування великовантажного транспорту. Буде окреме доручення службі Укртрансбезпека привести в повністю робочий стан всі вагові комплекси, які є у них в користуванні. Вони повинні працювати цілодобово. Ми чудово розуміємо де саме потрібно робити заміри. Це насамперед напрямки до великих терміналів по зберіганню зерна та до морського порту. Саме тому вимагаю від Укртрансбезепки реальних покарань для реальних порушників. Так, щоб про це дізналися всі та порушник дійсно заплатив штраф. Нехай громада дізнається, хто з недобросовісних перевізників руйнує наші дорогі, - впевнений голова ОДА.  

Також керівник облдержадміністрації провів у Пологівській райдержадміністрації робочу зустріч із представниками міської та районної влади. У ході зустрічі були обговоренні питання щодо ремонту доріг, діяльності Пологівського госпітального округу тощо.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни

Обласна влада опрацьовує оптимальний механізм проїзду між правим і лівим берегами Запоріжжя

Нагороди нацгвардійцям вручив Іван Федоров