Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада наголосила на дотриманні карантинних вимог під час богослужінь

16 жовтня 2020 - 12:15

Вчора, 15 жовтня, голова Запорізької ОДА Віталій Боговін, заступниця голови облдержадміністрації Олена Теряєва і заступник голови ОДА (стажування) Олександр Свистун зустрілися із представниками релігійних громад з метою роз’яснення необхідності дотримання всіма релігійними організаціями визначених законодавством карантинних обмежень, пов’язаних із поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, зокрема, в культових будівлях і на прилеглих територіях, у місцях паломництв, інших приміщеннях, які належать релігійним організаціям, під час проведення богослужінь, релігійних обрядів, церемоній та процесій.

  • Світ вступає в другу хвилю пандемії. Всі країни посилюють карантинні заходи. Звертаюсь до Вас як до моральних авторитетів, з розумінням віднестися до карантинних обмежень! Органи державної влади не втручаються у внутрішнє життя церков та поважають релігійні почуття віруючих. Але подивимося правді у вічі: темпи зростання кількості хворих вражають! Люди ігнорують карантинні правила. Достатньо проїхатися у громадському транспорті чи відвідати супермаркет, щоб переконатись в цьому. На жаль, не є виключенням і релігійні служіння. Зараження віруючих однієї з конфесій у Пологах або священнослужителів у Запоріжжі є яскравим підтвердженням цієї тези. Тому прошу вас постійно проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу серед священиків та віруючих, - звернувся до священнослужителів під час зустрічі Віталій Боговін.

12 жовтня Кабінет Міністрів оприлюднив постанову № 956 про продовження адаптивного карантину до кінця року. Також було змінено обмеження щодо кількості учасників у масових заходах. Для територій із «жовтим» рівнем дозволені зібрання не більш ніж 30 осіб за умови дотримання соціальної дистанції у 1,5 метра та маскового режиму. При встановленому «помаранчевому» рівні допускаються зібрання не більш ніж 20 людей за умови дотримання карантинних обмежень. В усіх містах та районах «зеленої» зони дозволено збирати разом не більше 50 осіб.

Нагадаємо, що «жовтий» рівень встановлено у містах Запоріжжя, Бердянськ, Енергодар та у Веселівському, Вільнянському, Гуляйпільському, Запорізькому, Мелітопольському, Приазовському, Токмацькому та Якимівському районах. «Помаранчевий» рівень встановлено у містах Мелітополь, Токмак, а також у Новомиколаївському, Оріхівському і Пологівському районах. Всі інші райони і міста області поки перебувають в «зеленій» зоні.

  • Ще раз закликаю вас до суворого дотримання карантинних обмежень та важливості простих протиепідемічних заходів: дотримання дистанції, обробка антисептиком поверхонь (ікон, прилавків, тощо) носіння масок і миття рук! – наголосив наприкінці очільник області.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку

«У Збройних силах України повинна бути гендерна рівність», – 29-річна Катерина вирішила приєднатися до захисників

Безпека мешканців, підтримка бізнесу, підвищення якості освіти – Іван Федоров про головні виклики регіону

За матеріалами СБУ засуджено чергових колаборантів, які працюють на окупантів

Усиновлення дитини під час війни: що потрібно знати?

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл