Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Хортицька національна академія відзначила 5-річчя з дня заснування

16 жовтня 2020 - 20:00

16 жовтня голова Запорізької облдержадміністрації Віталій Боговін, заступники голови ОДА Віталій Кардаш та Олена Теряєва, заступник голови ОДА (стажування) Олександр Свистун, радник голови облдержадміністрації Андрій Буйний та керівниця апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко завітали до «Хортицької національної навчально-реабілітаційної академії» на урочистий захід з нагоди святкування 5-річчя з дня заснування закладу.

На території Хортицької національної академії було висаджено цілу алею молодих дерев: двадцять сакур, п’ять кленів, п’ять туй, п’ять ялинок та п’ять дубів. Так керівництво облдержадміністрації долучилося до акції «1 000 000 дерев за 24 години», що започаткована Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України, за підтримки Державного агентства лісових ресурсів України та благодійної організації «Благодійний фонд «Озеленення України».

  • Осінь – гарний час для нових починань. Саме в цю пору року традиційно саджають дерева, щоб навесні побачити чарівний цвіт. Сьогодні ми висаджуємо на території Хортицької національної академії алею сакур. Квітка сакури – п’ятилисник, що в багатьох культурах є символом молодості та краси. Він символізує 5 головних побажань, що люди зазвичай бажають один одному: вдачу, благополуччя, довголіття, радість та мир! Нехай прибудуть з нами вони! – сказав під час заходу Віталій Боговін.

Крім того, в актовій залі голова Запорізької ОДА Віталій Боговін з нагоди святкування 5-річного ювілею навчального закладу нагородив Почесними грамотами найкращих викладачів.

 

Довідково.

Хортицька національна навчально-реабілітаційна академія є базовим закладом Запорізького регіону із створення компетентнісно спрямованого освітньо-реабілітаційного простору, який забезпечує безперервність і наступність освіти, комплексної реабілітації, соціальної інтеграції та розвитку життєвої компетентності дітей та молоді з обмеженими можливостями здоров’я з першого року життя до здобуття вищої освіти.

В академії вдало впроваджуються інноваційні реабілітаційні методики і технології для дітей та молоді з обмеженими можливостями здоров’я: іпотерапії, каністерапії, технології реабілітації мистецтвом, проєктивно-рефлексивної технології навчання. Впродовж 10 років поспіль на базі закладу проводиться Міжнародний інтеграційний фестиваль життєтворчості «Шлях до успіху». Успішно функціонує народний реабілітаційний театр «Інклюзив».

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей

Німеччина стоїть на боці України, на боці Запоріжжя і Запорізької області, – Надзвичайний та Повноважний Посол ФРН Мартін Єґер