Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області у день виборів поліція зареєструвала 222 повідомлення щодо порушень

26 жовтня 2020 - 12:00

У день голосування до охорони публічного порядку на виборчих дільницях Запорізької області були залучені понад 3,5 тисяч співробітників поліції.  Поліцейські оперативно реагували на всі звернення та повідомлення і приймали рішення в рамках чинного законодавства.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Запорізької області, на момент закриття виборчих дільниць до територіальних підрозділів поліції Запорізької області надійшло 222 повідомлення про порушення виборчого законодавства. 

Загалом слідчими підрозділами поліції та відділом дізнанням відкрито 4 кримінальні провадження, в одному з них фігуранту вже повідомлено про підозру. 

У Вознесенівському районі працівники поліції встановили особу громадянина, який скоїв крадіжку бюлетенів, та повернули їх до виборчої комісії. Громадянину повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 158-1 Кримінального кодексу України (Викрадення, пошкодження, приховування або знищення виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі).

Слідчими Приморського відділення поліції  відкрито провадження за ч. 1 ст. 159 (Порушення таємниці голосування) Кримінального кодексу України. Встановлено, що  на одній з виборчих дільниць невідома особа здійснила відеофіксацію волевиявлення громадянки 1939 року народження. Вжито заходів щодо встановлення особи правопорушника. 

Інспекторами дізнання Запорізького відділення поліції відкриті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України (Умисне легке тілесне ушкодження). Правопорушення були зафіксовані на двох виборчих дільницях Запорізького району. 

Перше повідомлення надійшло о 12.30 від спостерігача громадянської мережі «Опора», який заявив, що кандидат на посаду голови Кушугумської ОТГ спричинив йому тілесні ушкодження. А в 16.30 працівник одного з комунальних підприємств також звернувся до поліції із заявою, що отримав тілесні ушкодження від кандидата на посаду голови Широківської ОТГ. В обох випадках між громадянами на виборчих дільницях виник раптовий конфлікт. 

Також співробітниками поліції складено 13 адміністративних протоколів  за ознаками ст. 212-23 (Пошкодження, приховування, знищення свого виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі або винесення його за межі приміщення для голосування) КУпАП відносно громадян, які на виборчих дільницях умисно псували свої бюлетені для голосування. 1 протокол складений відносно жителя Пологівського району за ст. 173 КУпАП (Дрібне хуліганство), який, ставлячи свій підпис, вніс правки до списку виборців на свій розсуд. 

За статтями ст. 212-10 (Порушення обмежень щодо ведення передвиборної агітації) складені 4 адміністративні протоколи.  За ст. 212-20 (Порушення порядку опублікування документів, пов'язаних з підготовкою і проведенням виборів) КУпАП складено 3 адміністративні протоколи.  

Ще 2 протоколи складені за завідомо неправдивий виклик спеціальних служб за ст. 183 КУпАП та 2 за ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) КУпАП.  

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров