Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада почула працівників ресторанного бізнесу

11 листопада 2020 - 14:00

Сьогодні перед будівлею облдержадміністрації в рамках Всеукраїнської ресторанної протестної акції «#МаюПравоПрацювати» відбувся мітинг представників запорізького ресторанного та розважального бізнесу. Підставою для проведення акції стало рішення, яке буде розглядатись сьогодні в Києві про введення так званого “карантину вихідного дня” – з 00.00 суботи до 00.00 понеділка мають закрити все, крім продуктових магазинів, аптек, транспорту, заправок та ветеринарних аптек. Ресторани, кафе, інші заклади громадського харчування, за словами міністра охорони здоров’я Максима Степанова, мають працювати виключно "на виніс". 

  • Тимчасовий режим карантину на вихідні, приблизно на кілька тижнів, може допомогти уникнути жорсткого локдауну. Таким чином ми уникнемо великого збільшення хворих і встигнемо підготувати необхідну кількість ліжок. Збільшення кількості ліжок, носіння масок та тимчасовий карантин вихідного дня дадуть хороший ефект, – прокоментував Володимир Зеленський під час селекторної наради щодо ситуації захворюваності на коронавірус. 

Стурбовані підприємці звернулися до представників обласної влади із вимогою не вводити в Україні «карантин вихідного дня» і не підсилювати карантинні заходи.

До мітингуючих громадян вийшов голова Запорізької облдержадміністрації Віталій Боговін. Очільник області нагадав учасникам акції про невтішну статистику захворюваності на COVID-19 в області.

  • Звертаю Вашу увагу на статистику. Цифри жахливі! Захворіло понад 15 тисяч мешканців області!  Кожного дня помирають люди! На сьогодні в області 151 летальний випадок. Рівно місяць тому було зафіксовано 5172 підтверджені випадки захворювання на коронавірус. А сьогодні – 15 285! Вдумайтесь в цю цифру! Близько 10 000 хворих лише за місяць! Більшість з них в Запоріжжі! На наших очах Запорізька область за два місяці перейшла із «зеленої» до «помаранчевої» зони. А міста Запоріжжя та Мелітополь, взагалі, потрапили до «червоної». Обласна влада робить все можливе, аби зменшити поширення коронавірусу. Нам треба виграти час! Ваші вимоги будуть ретельно опрацьовані на засіданні регіональної комісії ТЕБ НС, – підкреслив Віталій Боговін.

Також керівник ОДА зауважив, що у Запорізькій області допомога постраждалому від карантину бізнесу надається! На сьогодні вже виплачено понад 95 млн грн грошової компенсації працівникам, які частково втратили працездатність під час пандемії коронавірусу. Зокрема, державна допомога була надана 7500 ФОП (а це майже 15 000 людей).

Віталій Боговін зазначив, що рішення про рівень епіднебезпеки (зелений, жовтий, помаранчевий, червоний) і, як наслідок, підсилення карантинних обмежень приймається на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Деякі обмеження стосовно посилення чи пом’якшення карантину залишаються на розгляд органів місцевого самоврядування.

Регіональна комісія надає власні пропозиції щодо карантинних обмежень на своїй території на розгляд державної комісії ТЕБ НС. Зокрема, чергове засідання комісії відбудеться найближчими днями, де буде запропоновано переглянути карантинні обмеження діяльності закладів громадського харчування та закладів середньої освіти.

Наприкінці заходу Віталій Боговін підкреслив, що якщо кожен буде поважати один одного і дотримуватись простих карантинних правил, тим менші будуть обмеження. Процес переходу з зеленої зони до червоної стався всього за декілька місяців, і кожен мешканець Запорізької області до цього причетний.

  • Я чудово розумію і вас, і про що Ви говорите. Але те, що їздять в маршрутках без масок – це ми самі. Те, що не дотримуються карантинних вимог – це теж ми. На концерти також ходимо ми!  Це все ми, ті хто проживає тут. Тому звертаюсь до вас, мешканців Запоріжжя та області! Давайте сумлінно дотримуватися карантинних вимог. Вбережіть себе та своїх близьких! – наголосив Віталій Боговін.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування