Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Де гроші медиків?

24 листопада 2020 - 18:20

У зв’язку із появою у медіапросторі новин про невиплату працівникам «швидкої» доплат із ковідного фонду, облдержадміністрацією було організовано прес-брифінг за участі директора обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Костянтина Малашенка, медичного директора з навчально-тренувальної роботи та впровадження медичної реформи Наталії Дорошевої та керівника підстанції швидкої медичної допомоги Дніпровського району (Лівобережна) Наталії Довгополік. Представники медичної установи розповіли, як здійснюється розподіл коштів, скільки і за що отримують працівники із ковідного фонду.

Костянтин Малашенко повідомив, що згідно медичної реформи кожен заклад охорони здоров’я є автономним і напряму заключає договори із Національною службою здоров’я України на отримання коштів із ковідного фонду. Облдержадміністрація не є розпорядником цих коштів.

З квітня по вересень 2020 року медичним працівникам виплачувалась надбавка у розмірі до 300% від посадового окладу за лікування ПЛР підтверджених випадків коронавірусу у пацієнтів. Інформація про діагноз пацієнтів надходила від Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ України. Однак із жовтня Лабораторним центром прийнято рішення не надавати інформацію про персональні дані осіб, які проводять ПЛР тестування. Уся інформація віднині є зашифрованою. Відповідно, адміністрацією медзакладу спільно з профспілкою було прийнято рішення, що усі виклики до пацієнта, що має симптоми COVID-19 (підозра на захворювання), повинні бути оплачені.

  • Однак у зв’язку з тим, що кількість викликів до пацієнта з симптомами ковід виросла, було прийнято рішення про градацію виплат відносно таких випадків. Тобто, менш ніж 10 викликів на місяць  - це 100% надбавки, від 10 до 20 викликів на місяць  – 200%, і від 20 викликів на місяць – 300%. Надбавки отримали 1350 із 2000 наших співробітників, але різного розміру. Надбавки до заробітної платні отримали і лікарі, і фельдшери, і водії в залежності від кількості викликів. Ті, хто не обслуговує виклики із підозрою на ковід, отримують зарплатню за посадовими окладами, - підкреслив Костянтин Малашенко

Фактичні виплати надбавки за обслуговування пацієнтів з COVID-19 здійснюється за списком, який вказаний в рапортах завідуючих структурних підрозділів Центру. У них чітко визначено кількість виїздів для обслуговування пацієнтів з ознаками хвороби COVID-19. Такі рапорти складаються щомісячно. Так, на сьогоднi  середня заробітна платня з ковідними доплатами становить: водія – 17 тисяч гривень, фельдшера – понад 25 тисяч, лікаря – понад 30 тисяч. Загальна сума зарплатні також змінюється в залежності від посадових окладів працівників. Середня заробітна плата за повний місяць з урахуванням надбавок складає 25 000 грн.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни