Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У період посилених карантинних заходів запорізькі заклади освіти переходять на дистанційне навчання

4 січня 2021 - 12:30

Голова облдержадміністрації Олександр Старух провів нараду з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, де були обговорені актуальні питання організації освітнього процесу під час запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів.

Як доповіла заступник директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Олена Сороченко, з 539 дошкільних закладів у звичному режимі працює 503. З 521 закладу загальної середньої освіти працює 352. Також у звичному режимі працює 70 закладів позашкільної освіти. Заклади фахової та вищої освіти працюють на змішаній та дистанційній формах.

Щодо захворювання на COVID серед учнів, за оперативною інформацією серед 172 тис. учнів хворіє 307, що становить 0,2% від загальної кількості учнів.

З 8 по 24 січня всі заклади дошкільної освіти та спеціальні заклади освіти (спеціальні школи-інтернати) працюватимуть у звичайному режимі.

Всі заклади загальної середньої освіти організовують освітній процес у дистанційному форматі. Окремі з них, якщо це не порушує структуру навчального року, можуть ввести на цей час канікули. Закладам професійної освіти рекомендована організація освітнього процесу з використанням технологій дистанційного навчання. Разом з цим, практичну частину освітньої програми рекомендовано спланувати за окремим графіком.

У закладах фахової передвищої та вищої освіти у цей період триває сесія. У випадку необхідності проведення занять чи консультацій освітній процес організовується теж з використанням технологій дистанційного навчання.

Заклади позашкільної освіти під час запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів працюють у дистанційному форматі.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області