Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

COVID-сертифікати про одужання, дитячі та на підставі ПЛР-тесту можна згенерувати на порталі Дія

21 грудня 2021 - 14:10

Тепер на порталі Дія можна згенерувати ще три типи COVID-сертифікатів: на підставі результату ПЛР-тесту, про одужання та дитячий.

COVID-сертифікат на підставі ПЛР-тесту буде дійсний 72 години з моменту здачі аналізу. COVID-cертифікат про одужання можна отримати не раніше 15-го дня після підтвердження лікарем діагнозу COVID-19 та внесення даних в ЕСОЗ. Такий COVID-сертифікат буде чинним 105 днів від дати встановлення діагнозу.

Як згенерувати сертифікат на порталі?

  • Авторизуйтеся на порталі Дія: https://diia.gov.ua/.

  • Оберіть розділ «Послуги» — «Здоров’я» та оберіть потрібний тип сертифіката: «COVID-сертифікат про негативний ПЛР-тест» чи «Сертифікат про одужання від COVID-19»

  • Дайте згоду на передачу даних з Електронної системи охорони здоров’я (ЕСОЗ) у Дію.

Дітям від 12 років, які отримали хоча б одну дозу вакцини, батьки можуть згенерувати COVID-сертифікат у розділі «Здоров’я» — «COVID-сертифікат про вакцинацію». З 14 років підлітки можуть самостійно авторизуватися на порталі через BankID, якщо вже мають банківську картку. А якщо в дитини ще немає паспорта, це можуть зробити батьки.

Мінцифра зазначає, що COVID-сертифікат у Дії є одним із найпопулярніших документів серед українців — на сьогодні згенеровано 12.8 млн сертифікатів. Кількість COVID-сертифікатів щодня зростає. 

Нагадаємо, що команда Мінцифри спільно з регіональними командами цифровізації України запустила офлайн-пункти Команди підтримки Дії з допомоги в отриманні СOVID-сертифікатів по всіх областях країни. Також допомогу з сертифікатами можна отримати у ЦНАПах, центрах Дія.Бізнес та деяких бібліотеках. Проєкт реалізовано за допомоги «Цифрові, інклюзивні, доступні: підтримка цифровізації державних послуг в Україні» (Проєкт підтримки Дія), що впроваджується ПРООН за підтримки Швеції, за підтримки Програми EGAP Фонду Східна Європа, що фінансується урядом Швейцарії, та за підтримки Програми EGAP Фонду Східна Європа, що фінансується урядом Швейцарії.


Департамент культури та інформаційної політики.

Читайте також

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»